Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο Άκης Πετρετζίκης σε τρελαίνει! Συνταγή για κεφτεδάκια με κουσκούς

Πρωτοτύπησε στο κυριακάτικο τραπέζι - Κεφτεδάκια με κουσκούς από τον Άκη Πετρετζίκη – Μία συνταγή που θα σε κερδίσει από την πρώτη δοκιμή

keftedakia-me-kous-kous-650Ένα πιάτο που συνδυάζει το κλασσικό και τις πιο περίεργες γεύσεις. Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει κεφτεδάκια με κουσκούς και σε παροτρύνει να το σερβίρεις στο σημερινό τραπέζι.

Υλικά

  • 500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο

  • Μία χούφτα από φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • ½  σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 2 κουταλάκια τριμμένο κόλιανδρο ξερό

  • 2 κουταλάκια τριμμένο κύμινο

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο και επιπλέον για το τηγάνισμα

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Αλεύρι για αλεύρωμα

  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

  • Αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο για το σερβίρισμα

Για το κουσκούς

  • 200 γραμμ. κουσκούς

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο  και έξτρα για πασπάλισμα

  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου

  • ½-1 κουταλάκι χαρίσα

  • 250 ml νερό

  • Μία μεγάλη χούφτα από φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, κομμένα

Διαδικασία

Βάζουμε το νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα 1 κύβο κοτόπουλο, τη χαρίσα και 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό. Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ, Προσθέτουμε από πάνω το νερό αυτό ίσα ίσα να το σκεπάζει και σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη. Αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά αφρατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι και το πασπαλίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο. Σε ένα μούλτι βάζουμε ½ σκ. σκόρδο, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια κόλιανδρο και 2 κουταλάκια κύμινο και χτυπάμε να ανακατευτούν. Ανακατεύουμε τον κιμά με το μείγμα αυτό, με το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μας. Ετοιμάζουμε 15 κεφτέδες παίρνοντας κομμάτια από το μείγμα του κιμά και πλάθοντας τα σε ομοιομεγέθη μπαλάκια. Τους πασπαλίζουμε με αλεύρι και τους αφήνουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει λίγο αλεύρι για να μην κολλήσουν. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει το λάδι, μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια μας, γυρνώντας τα σταδιακά, για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να έχουν ψηθεί καλά. Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα επιπλέον λάδια. Ρίχνουμε κόλιανδρο πάνω από το κους κους, ανακατεύουμε και ελέγχουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Σερβίρουμε τους κεφτέδες μας πάνω από το κουσκούς και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.Πηγή: akispetretzikis.com

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.