Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

7 μενού μόνο για ερωτευμένους

Το μενού για να γιορτάσουμε την ημέρα των ερωτευμένων πρέπει να είναι ελαφρύ. Κι αυτό διότι αποτελεί το... «πρώτο πιάτο» σε ό,τι θα ακολουθήσει. Όχι ότι τα κοψίδια θα μειώσουν τη λίμπιντο. Αλλά στρείδια, γυαλιστερές και γλυκό με φράουλα και σοκολάτα, είναι σίγουρα μεγαλύτερος αρωγός της. Ιδού μερικά ενδεικτικά μενού που έχουν δημιουργήσει σεφ ειδικά για ερωτευμένους.

Artisanal, Κηφισιά
Σε έναν από τους πιο όμορφους και ρομαντικούς χώρους των βορείων προαστίων, το Artisanal δημιουργεί ένα μενού ειδικά για ερωτευμένους, και προτείνει μοναδικά κοκτέιλ για τη βραδιά. 

Μενού 

  • Welcome drink
  • Χτένι σε κέλυφος, χόρτα γιαχνί, βούτυρο λεμονιού
  • Καρπάτσιο τσιπούρας, τσίλι, αχινός και passion fruit
  • Νιόκι πατάτας, φρέσκα άγρια μανιτάρια, σπαράγγια, τρούφα
  • Oyster Blade από Black Angus ψητό, πουρέ πατάτας, κρέμα εστραγκόν
  • Μπάρα λευκής σοκολάτας, κόκκινα φρούτα, σορμπε φραμπουάζ. 

Τιμή: 50 ευρώ το άτομο
Σεφ Δημήτρης Δημητριάδης 

Sense, Αθήνα
Με μπαλκόνι τον Παρθενώνα, το roof του ξενοδοχείου Athens Was έχει δημιουργήσει για τους ερωτευμένους ένα μενού πέντε σταδίων. Σε συνδυασμό με μία από τις καλύτερες λίστες κρασιών, είναι ίσως από τις καλύτερες επιλογές του κέντρου. 

Μενού

  • Welcome cocktail 
  • Amuse bouche 
  • Πολύχρωμα παντζάρια με γιαούρτι, καρύδι, σάλτσα μελιού και γύρη 
  • Χτένια με εσπεριδοειδή, μαστίχα και καρότο σε υφές 
  • Μοσχάρι ψημένο σε κενό αέρος, σάλτσα καραμελωμένου κρεμμυδιού, κρέμα βουτυράτου κουνουπιδιού, σπαράγγια και φουντούκια 
  • Ντουέτο σοκολάτας με φρούτα του πάθους και μάνγκο 

Τιμή: 55 ευρώ το άτομο
Σεφ: Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος 

Αμβροσία, Θεσσαλονίκη
Το εστιατόριο Αμβροσία του ξενοδοχείου Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη προσφέρει ένα μοναδικό set menu πέντε πιάτων για την ημέρα των ερωτευμένων.

Μενού

  • Βελουτέ καπνιστής γαρίδας κρέμα τυριού & χαβιάρι
  • Ριζότο με παλαιωμένη γραβιέρα & βατόμουρα
  • Σορμπέ από φρούτα του πάθους & ζελέ αψέντι
  • Ταλιάτα γάλακτος με πουρέ μωβ πατάτας
  • τρούφα και σος μαρσάλα
  • Δίδυμο σοκολάτας φρούτα του δάσους και παγωτό τριαντάφυλλο 
  • Καφές ή τσάι

Τιμή: 49 ευρώ το άτομο 
Σεφ Απόστολος Αλτάνης

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Με πιάτο ολόκληρη την Αθήνα, οι μεσογειακές γευστικές παραδόσεις, με μία συγκρατημένη αίσθηση μοντερνισμού, δημιουργούν μοναδικά πιάτα και για την ημέρα των ερωτευμένων.  

Μενού 

  • Κακαβιά με βραγχιοκάλυμμα, λαχανικά και αρωματισμένη με κουρκουμά και σαφράν
  • Καραβίδες και γυαλιστερές σε σάλτσα ούζου με αρωματικό ρύζι
  • Σαλάτα πράσινη εποχής Ορίζοντες με ρόδι, καρύδια, ροκφόρ, προσούτο και βινεγκτρέτ
  • Τσιπούρα σωτέ με νιόκι και πέστο φιστίκι Αιγίνης 
  • Πανακότα σοκολάτας με φρούτα του πάθους

55€ ανά άτομο
Σεφ Μίλτος Αρμένης, Αλέξανδρος Κατσαούνης

Όμικρον, Κηφισιά 
Σε εντυπωσιακό χώρο, με ιδιαίτερης αρχιτεκτονική και διακόσμηση, σε δύο επίπεδα και έναν ιδιαίτερα μεγάλο κήπο, το Όμικρον είναι από τα εστιατόρια που δίνουν χώρο στον πελάτη.

Μενού

  • Τραχανάς με αυγοτάραχο Μεσολογγίου με ξύσμα λεμονιού
  • Μπουκέτο σαλάτας εποχής τυλιγμένη σε προσούτο Ευρυτανίας με ρόδι, γκοργκοντζόλα και καρύδια
  • Γαρίδες σχάρας με σελινόριζα και κονφί λεμόνι
  • Παέγια θαλασσινών με κριθαράκι
  • Τριλογία σοκολάτας γκανάζ σε κραμπλ φουντουκιού και σάλτσα από φρούτα του δάσους

38€ ανά άτομο
Σεφ Μίλτος Αρμένης

Ramino, Γλυφάδα 
Στο Ramino ξεκινά ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στην Ιταλία, με κλασικές αλλά και πιο ανανεωμένες ιταλικές συνταγές που παντρεύονται με αυθεντικά ιταλικά άριστης ποιότητας προϊόντα.

Μενού

    • Πλατό Ιταλικών Αλλαντικών 
    • 1 ποτήρι Prosecco
    • Νιόκι παντζάρι, φασκόμηλο, ricotta, καρύδι
    • Όστρακα σε ατμό Pinot Grigio
    • 1 ποτήρι Pinot Grigio Trentino Cavit
    • Ριζότο γκορκονζόλα, αχλάδι 
    • 1 ποτήρι Syrah Cabernet Sauvignon Venice Rοsaello / Cavit    
    • ή
    • Rib eye steak με πουρές πατάτας, καπνιστό προβολόνε και  pasta tartufata
    • 1 ποτήρι Chianti Bio Docg Colli Fiorentini San Michele A Torri
    • Πάβλοβα 
    • 1 ποτήρι Prosecco

    €33 ανά άτομο
    Σεφ Χρήστος Γιατράκος

    Varoulko SeaSide 
    Βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin το σχεδόν πλωτό εστιατόριο στο Μικρολίμανο του Πειραιά, δημιουργεί ένα μοναδικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. 

    Μενού 

    • Kαβουροσαλάτα με μήλο, βασιλικό και αφρό μανταρίνι
    • Τόνος με shiso, τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας, μαύρο σουσάμι, πιπεριά Φλωρίνης, ντομάτα και soya
    • Ριζότο με γαρίδες, κρέμα παντζάρι και πιπέρι σετσουάν
    • Γλώσσα φιλέτο με κρούστα φουντουκιού και κρέμα τοπιναμπούρ
    • Σοκολάτα Guanaja & Dulcey και γκανάς framboise
    • πάνω σε μπισκότο σοκολάτας και sorbet framboise

    Τιμή: 60 ευρώ άτομο

    Σεφ Λευτέρης Λαζάρου 

    Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.