Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ομελέτα φούρνου με τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη

Εύκολη & πεντανόστιμη

Με κασέρι, ρεγκάτο και κλασσική φέτα!

Υλικά

  • ½ κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης  
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για το ταψάκι
  • 6 αβγά μέτρια
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 50 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ.  μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τη ντομάτα στα 4 και αφαιρούμε τα σπόρια. Στη συνέχεια κόβουμε σε κύβους 1 εκ. μαζί με την πιπεριά και τις πατάτες.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και τη ντομάτα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά. Μεταφέρουμε τα λαχανικά μας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20 εκ. το οποίο έχουμε λαδώσει καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά  με ένα σύρμα χειρός. 

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα τυριά. Μεταφέρουμε το μείγμα των αβγών στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πηγή: akispetretzikis.com


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.