Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αλμυρά palmier από τον Άκη Πετρετζίκη

Σερβίρετε με BBQ sauce

Ιδανικά για πάρτι! 

Υλικά

  • ½ σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 420 γρ. σφολιάτα 
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 250 γρ. mix τυριών
  • 100 γρ. μπέικον
  • 1 αβγό για άλειμμα

Για το σερβίρισμα

  • BBQ sauce

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους  190 στον αέρα. Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει το σκόρδο.

Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας μας και αλείφουμε με το μείγμα του σκόρδου με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, το θυμάρι, τα τυριά, το μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια.

Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας τα υλικά για να κολλήσουν πάνω στη σφολιάτα. Τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά σε ρολό μέχρι τη μέση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και από την αντίθετη πλευρά.

Κόβουμε σε 20 κομμάτια και μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας και αλείφουμε με το αβγό. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Σερβίρουμε με τη bbq sauce.

Πηγή: akispetretzikis.com


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.