Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Έρχονται τα FNL Best Restaurant Awards με παρουσιαστή τον Γ. Καπουτζίδη

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στο Ecali Club και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα απονεμηθούν τα βραβεία για τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, τα FNL Best Restaurant Awards

Σε μια εντυπωσιακή και ειδικά διαμορφωμένη σκηνή, ο Γιώργος Καπουτζίδης θα παρουσιάσει, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τη λαμπερή απονομή των φετινών βραβείων του FNL και της πολυμελούς και πολυσυλλεκτικής επιτροπής του.

Στη φετινή λίστα με τα αστέρια (δείτε εδώ τη λίστα με όλους τους περυσινούς νικητές) έχουν προστεθεί αρκετά νέα εστιατόρια, κάποια από τα παλιά έχουν προσθέσει ένα αστέρι στην αξία τους, ενώ κάποια άλλα που βρίσκονταν στην λίστα του 2018 έχουν αφαιρεθεί ή έχουν χάσει ένα αστέρι. 

Αμέσως μετά την theatre-style απονομή, οι εξακόσιοι και πλέον καλεσμένοι περνούν στον κυρίως χώρο του club για ένα μοναδικό food-party σε συνεργασία με τους χορηγούς, ορισμένους από τους κορυφαίους –στο είδος τους- σεφ της χώρας και τον σεφ του Ecali Club, τον Γιάννη Κεφαλληνό και την ομάδα του.

Έτσι πλάι στο stand της εμβληματικής σαμπάνιας Moet & Chandon ο Παναγιώτης Γιακαλής (Patio, Malabar) επιμελείται ένα μικρό μενού που ταιριάζει με σαμπάνια. Ο Γιάννης Μαρκαδάκης (Papillon) θα αναλάβει τον μπουφέ του εκλεκτού ουίσκι Chivas Regal Ultis, ενώ ο Περικλής Κοσκινάς και ο Σπύρος Λιάκος εκ μέρους του Hoocut θα δημιουργήσουν τα πιάτα που θα συνοδεύσουν την μπίρα Stella Artois. Τέλος, ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης των Μεγάλη Βρετανία & King George Palace θα αναλάβει να μας «γλυκάνει» πλάι στο stand του μοναδικού καφέ της Taf. Και βέβαια, παντού παρόντα θα είναι και φέτος τα γαστρονομικά νερά Evian & Badoit.

H κλίμακα αξιολόγησης 
1 Aστέρι: καλό στην κατηγορία του. Με ένα αστέρι βαθμολογείται οποιοδήποτε σημείο εστίασης ξεχωρίζει για τις γευστικές επιδόσεις του εντός της κατηγορίας του, είτε αυτή είναι η γαστρονομική κουζίνα, η έθνικ, το comfort food, είτε μια ταβέρνα ή ακόμη και ένα σημείο street food.
2 Aστέρια: πολύ καλό εστιατόριο ανεξαρτήτως κατηγορίας. Με δύο αστέρια θα μπορούσε να αξιολογηθεί ακόμη και ένα απλό εστιατόριο με comfort food ή μια ταβέρνα εφόσον οι γευστικές επιδόσεις τους και η ποιότητα των υλικών τους είναι τόσο υψηλή που να τα φέρνει στα πρόθυρα της υψηλής γαστρονομίας.
3 Aστέρια: εξαιρετικό εστιατόριο διεθνούς κλάσης. Μόνο τα κορυφαία γαστρονομικά εστιατόρια της χώρας θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μια τόσο υψηλή επίδοση.
4 Aστέρια: ένα μεγάλο εστιατόριο! Μόνο ένα πραγματικά άριστο εστιατόριο που θα ανήκει στην παγκόσμια ελίτ!
Υπάρχει επίσης το σύμβολο «βέλος προς τα πάνω» που θα απεικονίζεται μόνο στον έντυπο και ηλεκτρονικό οδηγό που θα κυκλοφορήσει με την ανακοίνωση των νικητών και θα σηματοδοτεί τα εστιατόρια που είναι κοντά στο να ανέβουν κατηγορία το επόμενο έτος. Το βέλος δεν είναι μια υποδιαίρεση στην βαθμολογία, αλλά μια εκτίμηση της τάσης ενός εστιατορίου για σημαντική βελτίωση.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.