Μενού
  • Α-
  • Α+

Όσοι αγαπούν το κέντρο της Αθήνας ξέρουν πολύ καλά ότι μια από τις μεγαλύτερες αρετές του είναι οι ασταμάτητες εκπλήξεις που επιφυλάσσει στους επισκέπτες του. Όταν μάλιστα αυτές οι εκπλήξεις είναι γαστρονομικές, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα. Γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις αυτής της ζωής είναι το εξαιρετικό φαγητό με καλή παρέα. 

Μια τέτοια γαστρονομική έκπληξη μας περίμενε μόλις διασχίσαμε τη στοά Πάππου επί της Αιόλου. Ανάμεσα σε κτίρια γραφείων, μπαλκόνια, ρολά καταστημάτων και σιδερένιες σχάρες, σε ένα αστικό ξέφωτο που θυμίζει γωνιά σε κάποιο κυκλαδονήσι, ένα εστιατόριο-βουτιά στη θάλασσα και τα γευστικά της καλούδια, το «Αιόλου 68», μας περίμενε για να μας προσφέρει μια ανάσα Αιγαίου.

Image removed.

Το «Αιόλου 68» γεννήθηκε από την ανάγκη τριών φίλων, του Βασίλη Ακρίβου (Ψάριστον, Umami Tales, Γίδι, Salty Bone) του Άγγελου Φραντζή (Bar B.Q.) και του Γιώργου Ταρνάρη, να φέρουν τον αιγαιοπελαγίτικο αέρα στο κέντρο της Αθήνας και μαζί του να φέρουν στο πιάτο μας τις πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις της θάλασσας (και όχι μόνο). Σε έναν πανέμορφο χώρο που θυμίζει νησί των Κυκλάδων, προσφέρουν εξαιρετικά πιάτα που κεντρίζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Image removed.Σαλάτα «Αιόλου 68» με γαύρο μαρινάτο, τομάτα, ξινομυζήθρα, κάπαρη, φρέσκα μυρωδικά και dressing από ελαιόλαδο και κρέμα βαλσάμικου.

Η κουζίνα του Βασίλη Ακρίβου δεν χρειάζεται συστάσεις και όσοι έχουν επισκεφτεί το Ψάριστον στο Νέο Ηράκλειο το ξέρουν πολύ καλά. Γι αυτό και όταν αντικρίσαμε το νέο του δημιούργημα, ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι μας περιμένει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. 

Image removed.Από αριστερά: Σαλάτα «Αιόλου 68», τηγανητό φιλέτο γλώσσας, ποικιλία θαλασσινών.

Η μεγάλη ποικιλία στον κατάλογο θα ικανοποιήσει τόσο εκείνους που  θέλουν να συνοδεύσουν το ούζο, το τσίπουρο ή το κρασί τους με εκλεκτούς μεζέδες, όσο και τους πιο... πεινασμένους, που έχουν αδυναμία στα ολόφρεσκα ψάρια και τα οστρακοειδή. Οι γευστικές προτάσεις περιλαμβάνουν δροσερές σαλάτες, όλους τους κλασικούς ψαρομεζέδες, ολόφρεσκα μαλάκια, αλμυρές μπουκιές με καπνιστά ψάρια, μακαρονάδες θαλασσινών, παέγια και φυσικά φρέσκα μεγάλα και μικρά ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια και σουπιές. 

Image removed.

Για τους πιο... τολμηρούς υπάρχει η κατηγορία «Το Αντέχεις;» που παντρεύει τη θάλασσα με τη στεριά, τη φιλοσοφία του Ψάριστον με αυτή του Bar B.Q. και προτείνει φαρφαλίνες με σαλσίτσια και μύδια, μπιφτέκια black angus με χέλι και φυσικά το περίφημο «φιλέτο γοργόνας», αστακό δηλαδή με rib-eye.

Image removed.

Τους καλοκαιρινούς μήνες το «Αιόλου 68» μας υποδέχεται στην πανέμορφη αυλή του, που μοιάζει σαν να ανήκει σε κάποιο κυκλαδίτικο σοκάκι. Εκεί, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ μας ταξιδεύει με τις γεύσεις του, ενώ ο Γιώργος Ταρνάρης έχει φροντίσει να εξοπλίσει τη γευστική εμπειρία με μοναδικές ετικέτες οίνων και αποσταγμάτων που θα δώσουν ένα extra boost στη διάθεσή μας και θα μας κάνουν να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο την Αθήνα και τους κρυμμένους θησαυρούς της. 

Image removed.

Αιόλου 68: Αιόλου 68, Αθήνα. Τηλ: 210 3247925, Facebook, Instagram 

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος

Πηγή: jenny.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA