Μενού
  • Α-
  • Α+

Νόστιμος και εύκολος στο μαγείρεμά του, ο κιμάς είναι ένα ευέλικτο υλικό που μπορεί να μπει σε χίλιες δύο συνταγές και αρέσει στους πάντες. Ωστόσο, αν χρησιμοποιηθεί με λάθος τρόπο μπορεί να χαλάσει τη συνταγή ή την όρεξή σας.

Επαγγελματίες σεφ αποκαλύπτουν στην ενημερωτική ιστοσελίδα Insider.com μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να μαγειρέψουμε τον κιμά αλλά και τα πιάτα που καλό θα ήταν να αποφύγουμε να φτιάξουμε στο σπίτι όσο δελεαστικές κι αν φαίνονται οι συνταγές τους.

 

Τα καλύτερα πιάτα με κιμά

Μακαρονάδα μπολονέζ

Η σεφ Palak Patel από το Ινστιτούτο Μαγειρικής Εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης, δηλώνει την αδυναμία της σε μια μακαρονάδα με πλούσια σάλτσα μπολονέζ. «Είναι πολύ εύκολο να φτιάξουμε μια μικρή ή μεγάλη ποσότητα από αυτή τη σάλτσα, που μπορούμε μπορούμε κάλλιστα να τη φυλάξουμε στην κατάψυξη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να συνδυάσουμε τον μοσχαρίσιο κιμά με ντομάτα και μυρωδικά». Μια πιο light εκδοχή, ιδανική για το καλοκαίρι, είναι αυτή με φρέσκια ντομάτα.

Δείτε πώς θα φτιάξετε αυθεντική Μπολονέζ

 

Μεξικάνικα τάκος με κιμά

Η σεφ Jessica Randhawa από τον ιστότοπο συνταγών The Forked Spoon, προτείνει ως ιδανική συνταγή για κιμά τα μεξικάνικα τάκος. «Τα τάκος με κιμά φτιάχνονται εύκολα στο σπίτι και έχουν μοναδική γεύση». Για να φτιάξουμε μια εύκολη γέμιση για τάκος, σιγοβράζουμε τον κιμά με σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικά όπως μπούκοβο, πάπρικα και κύμινο. Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένα λαχανικά και τριμμένο τυρί για έξτρα νοστιμιά.

Ιδού 4 νόστιμες συνταγές για να φέρετε το Μεξικό στο σπίτι σας

Κεφτεδάκια

Η σεφ Mila Furman, συνεργάτης τους ιστότοπου συνταγών Girl and the Kitchen, υποστηρίζει πως οι κεφτέδες είναι το ιδανικό πιάτο για την χρήση καλού μοσχαρίσιου κιμά. «Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο ευέλικτα πιάτα που μπορεί να έχει στο οπλοστάσιο του ένας σεφ. Είναι εξαιρετικά απλά και έχουν πάντα επιτυχία σε κάθε τραπέζι», αναφέρει η ίδια. Είτε πρόκειται για τα κλασικά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας είτε για πιο ξεχωριστές συνταγές, όπως τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια με κρεμώδη σάλτσα, είναι καλό ο κιμάς να έχει λίγο λίπος, αφού αυτό είναι που θα τα διατηρήσει ζουμερά και τρυφερά.

Λαζάνια

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μαγειρέψουμε τον κιμά και να βγει ζουμερός και πλούσιος σε γεύση, είναι τα λαζάνια. «Τα λαζάνια είναι ένα από τα πιο ευέλικτα πιάτα με κιμά που δένει ωραία με διαφόρων ειδών λαχανικά, όπως μανιτάρια, κολοκύθα και καλαμπόκι» λέει η Palak Patel και δίνει μια ιδέα για το brunch του σαββατοκύριακου: «Αν θέλουμε να ετοιμάσουμε ένα διαφορετικό brunch, μπορούμε να προσθέσουμε ένα τηγανητό αυγό πάνω από τα λάζανια που περίσσεψαν».

 

Τα χειρότερα πιάτα με κιμά για να φτιάξετε στο σπίτι

Burgers με συσκευασμένο κιμά

Σύμφωνα με την Patel, το να χρησιμοποιούμε συσκευασμένο κιμά για μπέργκερ είναι λάθος. «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το είδος κιμά που αγοράζουμε. Ο συσκευασμένος κιμάς για μπέργκερ δεν είναι φρεσκοκομμένος, με αποτέλεσμα τα μπέργκερ να βγαίνουν στεγνά και σκληρά». Επιλέγουμε φρεσκοκομμένο κιμά από τον χασάπη μας, κατά προτίμηση από σπάλα αφού έχει περισσότερο λίπος, για να είναι τα μπέργκερ ζουμερά.

Δείτε τη συνταγή για να φτιάξετε αυθεντικό cheeseburger στο σπίτι

Στέικ ταρτάρ

Το στέικ ταρτάρ είναι ένα πιάτο με ωμό μοσχαρίσιο κιμά με κρόκο αυγού από πάνω. Η Jessica Randhawa προτείνει να αποφεύγουμε να φτιάχνουμε στο σπίτι ένα τέτοιο πιάτο. «Σε αντίθεση με άλλες συνταγές με ωμό κρέας από όλο τον κόσμο, το στέικ ταρτάρ δεν περιλαμβάνει όξινο χυμό εσπεριδοειδών», σχολιάζει η ίδια. «Ο όξινος χυμός εσπεριδοειδών μπορεί να κάνει το κρέας να φαίνεται κάπως μαγειρεμένο, αλλά στην πραγματικότητα δεν το καθιστά απολύτως ασφαλές για κατανάλωση», λέει η Randhawa και προσθέτει: «Το άψητο κρέας μπορεί να έχει επικίνδυνα παράσιτα και βακτήρια».

Σαλάτες με ζεστό κιμά

Μερικές συνταγές για σαλάτα περιλαμβάνουν και κιμά. Μόνο που η κρύα σαλάτα και ο ζεστός κιμάς δεν κάνουν «την καλύτερη παρέα», αφού το λίπος κρυώνει και πήζει. «Μην βάζετε ζεστό κιμά στις σαλάτες», λέει η Mila Furman γιατί συχνά καταλήγουμε σε μια σαλάτα όπου το λίπος του κιμά λιώνει ανάμεσα στις πρασινάδες και πήζει. Αν θέλουμε να ετοιμάσουμε μια σαλάτα με κιμά, τότε φροντίζουμε να τον προσθέσουμε κρύο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA