Μενού
  • Α-
  • Α+

Είτε είναι bourbon, είτε ιρλανδέζικο, είτε σκοτσέζικο, ένα καλό ουίσκι αποτελεί πραγματική απόλαυση για πολλούς πότες. Μπορεί οι φανατικοί οπαδοί του να το προτιμούν σκέτο, ωστόσο το ουίσκι ταιριάζει υπέροχα με διάφορα συστατικά. Σας προκαλούμε να δοκιμάσετε να το αναμείξετε και να γίνετε bartenders στο σπίτι φτιάχνοντας ένα από τα παρακάτω cocktails που θα σας κάνουν να θυμηθείτε τις εξόδους του Σαββατοκύριακου.

 

Whisky Sour

Υλικά

60 ml Bourbon

25 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

20 ml σιρόπι ζάχαρης

15 ml ασπράδι αυγού (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε aquafaba, δηλαδή ζωμό από ρεβίθια).

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο σέικερ και χτυπάμε μαζί με μερικά παγάκια. Γαρνίρουμε με φλούδα πορτοκαλιού ή/και ένα κερασάκι μαρασκίνο.

 

Old Fashioned

Υλικά

60 ml oυίσκι ή bourbon

1 κύβο άσπρης ζάχαρης ή 1 κοφτό κουτ. γλυκού

3 σταγόνες Angostura bitters

Εκτέλεση

Σε ένα ποτήρι του ουίσκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βρέχουμε με τα Angostura bitters και ελάχιστη σόδα. Αν είναι κύβος, τον πιέζουμε με το γουδοχέρι ή ένα κουταλάκι να λιώσει καλά. Προσθέτουμε λίγα παγάκια και το ουίσκι. Ανακατεύουμε και περνάμε 1 φλούδα πορτοκαλιού στο πάνω μέρος του ποτηριού.

Manhattan

Υλικά

60 ml rye ουίσκι

20 ml κόκκινο βερµούτ

1-2 σταγόνες Angostura bitters

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με πάγο. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι coupe και γαρνίρουμε με μία φλούδα πορτοκαλιού ή/και ένα κερασάκι μαρασκίνο.

Sazerac

Υλικά

60 ml ουίσκι rye

1 κύβο ζάχαρης

2 σταγόνες Peychaud's bitters

1 σταγόνα Angostura Bitters

αψέντι

Εκτέλεση

Σε ένα παγωμένο ποτήρι τύπου old-fashioned προσθέτουμε πάγο και λίγες σταγόνες αψέντι. Σε ένα άλλο ποτήρι ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τα bitters με λίγες σταγόνες νερό. Προσθέτουμε το ουίσκι και πάγο και ανακατεύουμε. Έπειτα αδειάζουμε από το ποτήρι old-fashioned τον πάγο και το αψέντι και σουρώνουμε σε αυτό το ουίσκι. Γαρνίρουμε με φλούδα λεμονιού.

 

Hot Toddy

Υλικά

60 ml ουίσκι

10 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι

2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

4 γαρύφαλλα

1 φλούδα λεμόνι

ζεστό νερό

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια κούπα με το ζεστό νερό και την αφήνουμε στην άκρη για 1-2 λεπτά να ζεσταθεί. Στο ενδιάμεσο βάζουμε τα γαρύφαλλα πάνω στη φλούδα λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη. Αδειάζουμε την κούπα και τη γεμίζουμε μέχρι τη μέση με φρέσκο ζεστό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε την φλούδα λεμονιού με τα γαρύφαλλα, το χυμό λεμονιού και το ουίσκι και ανακατεύουμε καλά.

Διαβάστε ακόμα

Πώς να πίνετε όσο θέλετε χωρίς να παχαίνετε

Πώς θα φτιάξετε τη χειμωνιάτικη εκδοχή της Margarita

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA