Μενού
  • Α-
  • Α+

Εν μέσω εγκλεισμού λόγω κορονοϊού και δεδομένου ότι τα αγαπημένα μας cocktail bars είναι κλειστά, φέρνουμε το μπαρ στο σπίτι και απολαμβάνουμε κοκτέιλ που φτιάχνουμε με τα χεράκια μας. Και με το χιονιά να μαίνεται έξω, τι καλύτερο από το να πιάσουμε θέση δίπλα στο τζάκι -ή στο καλοριφέρ- με καλή παρέα και να απολαύσουμε πέντε ιδιαίτερα και αρωματικά κοκτέιλ που μυρίζουν χειμώνα...και θαλπωρή!

Hot Buttered Rum

Μυρωδάτο και άκρως χειμωνιάτικο cocktail, το οποίο συνδέεται με την περίοδο των εορτών χάρη στην κανέλα και στο μοσχοκάρυδο.

45 ml Ρούμι

250 γρ βούτυρο

500 γρ μαύρη ζάχαρη

2 κ.γ βανίλια σκόνη

2 κ.γ κανέλα σε σκόνη

2 κ.γ μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο τη μαύρη ζάχαρη, τη βανίλια και τα μπαχαρικά σου και χτύπησέ τα όλα μαζί να ανακατευτούν καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει και παράλληλα σε ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ανακατεύουμε 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας από το μείγμα βουτύρου και συμπλήρωσε με το ρούμι. Προσθέτουμε καυτό νερό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

New York Sour

Το παραδοσιακό whiskey sour αλλά με κόκκινο κρασί, που δίνει διαφορετική αίσθηση και άρωμα στο ποτό.

2 μεζούρες bourbon

3/4 μεζούρας χυμός λεμονιού

3/4 μεζούρας σιρόπι ζάχαρης

Κόκκινο κρασί

Ανακατεύουμε το bourbon, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι ζάχαρης στο σέικερ μαζί με πάγο. Σουρώνουμε σε ποτήρι old fashioned με πάγο και γεμίζουμε με το κόκκινο κρασί.

Cognac French 75

Το gin του κλασικού French 75 αντικαθίσταται από το κονιάκ και τις πλουσιότερες γεύσεις του, μετατρέποντας το γνωστό cocktail σε άκρως χειμερινό.

1 μεζούρα κονιάκ

1/2 μεζούρα χυμός λεμονιού

1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης

Αφρώδες κρασί

Ανακατεύουμε το κονιάκ, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι μαζί με πάγο στο σέικερ. Σουρώνουμε σε ποτήρι σαμπάνιας και απογεμίζουμε με το αφρώδες κρασί. Γαρνίρουμε με φλούδα λεμονιού.

Hot Toddy

Ακόμα ένα αγαπημένο χειμωνιάτικο κοκτέιλ, το οποίο μάλιστα έχει και… θεραπευτικές ιδιότητες αφού ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος με «όπλα» του το καταπραϋντικό μέλι.

30 ml βραστό νερό

30 ml ουίσκι

2 γαρύφαλα

1 ξυλάκι κανέλας

1 μικρή φλούδα από λεμόνι

1 κ.γ. μέλι

1-2 κ.γ. χυμό λεμόνι

Λίγο μοσχοκάρυδο για πασπάλισμα

Βράζουμε το νερό μαζί με τα μπαχαρικά και το χυμό. Ρίχνουμε σε ένα φλιτζάνι το ουίσκι και προσθέτουμε το βραστό νερό. Βάζουμε το μέλι και τη φλούδα από το λεμόνι.

Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και απολαμβάνουμε.

Aquavit Manhattan

Το aquavit προσθέτει βοτανικότητα και σίκαλη, σε αυτό το ποτό, που σίγουρα βοηθά στις κρύες νύχτες.

2 μεζούρες aquavit (πχ Linie)

3/4 μεζούρας γλυκό βερμούτ

1/4 μεζούρας μπράντι με κεράσι (πχ Leroux Kirschwasser)

2 σταγόνες Angostura bitters

Ανακατεύεουμε όλα τα υλικά στο σέικερ, μαζί με πάγο και σουρώνουμε σε ποτήρι old fashioned. Γαρνίρουμεμε μια φλούδα πορτοκαλιού ή δύο κεράσια.

Διαβάστε ακόμα

Πώς να πίνετε όσο θέλετε χωρίς να παχαίνετε

Πώς θα φτιάξετε τη χειμωνιάτικη εκδοχή της Margarita

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA