Μενού
  • Α-
  • Α+

Όλοι αγαπάμε τις πατάτες φούρνου. Το θέμα, όμως, είναι ότι δεν μας βγαίνουν πάντοτε τόσο τραγανές όσο θα θέλαμε να είναι.

Ένας χρήστης του TikTok, ο Jeremy Scheck, μοιράστηκε ένα κόλπο για να φτιάχνουμε φανταστικές πατάτες φούρνου που είναι τραγανές απέξω και μαλακές και αφράτες μέσα. Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας χιλιάδες like. Μάλιστα, οι πατάτες του Scheck αποθεώθηκαν κι από την Kylie Jenner.

https://www.tiktok.com/@scheckeats/video/6889189144115907846

Τα τρία βήματα για τις πιο τραγανές πατάτες φούρνου

Βήμα πρώτο

Βράστε τις πατάτες σε νερό με μπόλικο αλάτι. Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να φάτε όλο αυτό το αλάτι! Απλά χρειάζεται το νερό να είναι αρκετά αλμυρό για να πάρουν τη γεύση οι πατάτες.

Βήμα δεύτερο

Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, στραγγίξτε τες καλά και στη συνέχεια γρατσουνίστε ελαφρώς με ένα πιρούνι ή με ένα κουτάλι για να γίνει λίγο άγρια η επιφάνειά τους. Αυτό θα βοηθήσει τις πατάτες να γίνουν πιο τραγανές στον φούρνο.

Βήμα τρίτο

Απλώστε τις πατάτες σε ένα ταψί, προσθέστε λάδι και καρυκεύματα της αρεσκείας σας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανές εξωτερικά. Όταν φαίνονται έτοιμες κατά 90%, ο Scheck συμβουλεύει να σβήσετε τον φούρνο και να τις αφήσετε εκεί για 10 λεπτά για να γίνουν ακόμη πιο τραγανές.

Διαβάστε ακόμα

Η συνταγή για μακαρονάδα με φέτα που έχει γίνει viral

Μήπως τρίβετε λάθος το τυρί όλη σας τη ζωή;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA