Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλοί τρώνε στρώνε στρείδια και πίνουν σαμπάνια, άλλοι το ρίχνουν στη σοκολάτα και στα καρύδια με μέλι, ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν τις πιπεριές τσίλι. Αυτά είναι μερικά από τα πιο γνωστά και «ρομαντικά» αφροδισιακά. Σε κάποια μέρη του κόσμου όμως υπάρχουν μερικά πραγματικά ασυνήθιστα φαγητά και σνακ που θεωρείται ότι απογειώνουν τη λίμπιντο και που θέλουν πολύ κουράγιο για να δοκιμάσει κανείς την πρώτη μπουκιά. Πάρτε μία γεύση από μερικές περίεργες αφροδισιακές τροφές που ίσως δεν γνωρίζετε καν την ύπαρξή τους.

 

Ντούριαν

Image removed.

Αυτό το παράξενο φρούτο με την αγκαθωτή φλούδα, που καλλιεργείται στη νοτιοανατολική Ασία, έχει πολύ κακή φήμη λόγω της πραγματικά άσχημης μυρωδιάς του. Άλλοι μυρίζουν σκουπίδια, άλλοι βρώμικες κάλτσες κι άλλοι αποχέτευση. Μάλιστα, λόγω της ανυπόφορης μυρωδιάς του, έχει απαγορευτεί η μαζική μεταφορά του και η παρουσία του σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Όμως, όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι έχει πολύ ιδιαίτερη και νόστιμη γεύση. Το ντούριαν έχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές, καθώς περιέχει πολλά θρεπτικά στοιχεία και θεωρείται ο βασιλιάς των αφροδισιακών φρούτων.

Φούγκου

Image removed.

Το ιδιαίτερα δηλητηριώδες ιαπωνικό ψάρι φούγκου, αν και θεωρείται εκλεκτό έδεσμα και περίφημο αφροδισιακό, δεν μπορεί να μαγειρευτεί παρά μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ, καθώς τα εσωτερικά του όργανα, ειδικά το συκώτι, τα έντερα και οι ωοθήκες, περιέχουν θανατηφόρες τοξίνες. Ακόμα και μια μπουκιά λάθος κομματιού μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σούπα από φωλιές πουλιών

Image removed.

Αυτό το πιάτο προέρχεται από την Κίνα και για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται οι φωλιές ενός σπηλαιόβιου πτηνού που μοιάζει με το χελιδόνι και λέγεται swiftlet. Τα υλικά της σούπας περιλαμβάνουν επίσης ζωμό κοτόπουλου, κρεμμύδια, σέρι και ασπράδι αυγού. Η σούπα από φωλιές χελιδονιών λέγεται ότι κάνει καλό στο δέρμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό και ξυπνάει την… ερωτική επιθυμία. Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι οι φωλιές είναι φτιαγμένες από το σάλιο των πουλιών! Λοιπόν, θα τη δοκιμάζατε;

Λευκά σπαράγγια

Image removed.

Στους μαγειρικούς κύκλους, το λευκό σπαράγγι είναι γνωστό για τη γλυκιά γεύση του και την αφθονία θρεπτικών συστατικών που περιέχει. Εκτός της μαγειρικής, είναι φημισμένο για τις αφροδισιακές του ιδιότητες, καθώς η κατανάλωση του αυξάνει την παραγωγή ισταμίνης, η οποία διευκολύνει και ενισχύει τον οργασμό.

Μπαλούτ

Image removed.

Το balut είναι ένα από τα πιο παράξενα (και αηδιαστικά) σνακ του δρόμου που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στις Φιλιππίνες. Ακόμα και οι πιο τολμηροί γευσιγνώστες δύσκολα θα δοκίμαζαν ένα... παπάκι που δεν έχει προλάβει να βγει από το αυγό του. Ναι, αυτό το εκλεκτό έδεσμα δεν είναι τίποτα άλλο από βρασμένο γονιμοποιημένο αυγό πάπιας! Πράγμα που σημαίνει ότι σπάζοντας το κέλυφος αυτό που αντικρίζεις είναι ένα έμβρυο. Κι όμως αυτό το έδεσμα θεωρείται εξαιρετικά χορταστικό, ενώ πιστεύεται ότι ανεβάζει και τη λίμπιντο.

Σούπα με γεννητικά όργανα ταύρου

Ο λόγος για τον οποίο αυτή η παραδοσιακή σούπα που φτιάχνεται στην Τζαμάικα θεωρείται ότι ενισχύει τη λίμπιντο, μοιάζει αρκετά απλός: περιέχει πέος ταύρου. Αυτό το βασικό συστατικό σιγοβράζεται μαζί με σκόρδο, κρεμμύδι, ρίζες και μπανάνες σε ένα ζωμό με βάση το λευκό ρούμι για να δώσει μια πολύ «δυνατή» σούπα. Οι Οι Τζαμαϊκανοί ορκίζονται ότι μπορεί να αναστήσει μέχρι και «νεκρό»!

Με πληροφορίες από Lonely Planet

Διαβάστε ακόμα

Αυτές είναι οι πιο περίεργες μπύρες του κόσμου

Οι τροφές που δεν πρέπει για κανένα λόγο να φάτε ωμές

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA