Μενού
  • Α-
  • Α+

Η γνωστή σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, εξέφρασε την ενόχλησή της επειδή «αντέγραψαν» το πιάτο της. Χωρίς βέβαια να τον ονομάσει έδειξε την ενόχλησή της για την γαλατόπιτα της Μάνης φωτογραφίζοντας τον Άκη Πετρετζίκη.

«Σαν νονά της συνταγής το όνομα και η διαφορετική τεχνική, είναι αυτό που την ξεχωρίζει», τονίζει η κυρία Μπαρμπαρίγου και ανήρτησε σχετική φωτογραφία στο Instagram που προκάλεσε αντιδράσεις. 

Η ανάρτησή της 

«Γαλατόπιτα Μάνης. Όταν την βάφτισα έτσι πριν μερικά χρόνια δεν γνώριζα ότι θα έκανε τοοοοοόσο μεγάλη επιτυχία!!!!Την αγάπησαν πολλοί γιατί είναι μοναδική συνταγή που δημιούργησα με βάση ένα γλυκό που έφτιαχνα στο εστιατόριο μου @papadakisrestaurant για πολλά χρόνια.

Έχει σαν βάση το μιλφέιγ του εστιατορίου μου. Χαίρομαι να σας εμπνέω και να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές μοναδικές που δημιούργησα με αγάπη και ενέπνευσα πολλούς να αντιγράψουν μαζί με τα υλικά και το πρωτότυπο όνομα που της έδωσα εγώ το 2012.

Ε, τώρα αν βγάλεις το αμύγδαλο και βάλεις το καρύδι ή βάλεις διαφορετικά φύλλα ή έστω ένα άλλο ταψί κάνεις σίγουρα μια νέα δική σου συνταγή.

ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΝΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ, το όνομα και η διαφορετική τεχνική, είναι αυτό που την ξεχωρίζει. Και σίγουρα στην Μάνη δεν φτιάχνουν έτσι με αυτή την τεχνική την γαλατόπιτα!!!

Τα παιδιά μου τα ξέρω ένα ένα γιατί τα γέννησα εγώ. Να την φτιάξετε είναι μοναδική - ε, όχι και τόσο μοναδική αφού κοπιαρίστηκε από πολλούς.

Η παραδοσιακή Μανιάτικη γαλατόπιτα γίνεται χωρίς φύλλο. Μια κρέμα βελούδο που ψήνεται!!!

Η δική μου γαλατόπιτα όμως είναι διαφορετική έχει καραμελωμένα φύλλα με ξηρούς καρπούς και εγώ την ονόμασα γαλατόπιτα Μάνης. Κι έτσι αυτός πήρε την συνταγή μου και την είπε ακριβώς με το ίδιο όνομα».

https://www.instagram.com/p/CMrMWQwneql/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Λίγο αργότερα απάντησε με χιούμορ, ο Άκης Πετρετζίκης, ανεβάζοντας στα stories του μια εικόνα, στην οποία ο ίδιος απεικονίζεται σε έναν πίνακα τέχνης και σχολίασε:

«Ποιος κάνει την καλύτερη γαλατόπιτα; Εδώ καράβια χάνονται… Βαρκούλες αρμενίζουν… tip: αντί για καρύδια, μπορείτε να βάλετε αμύγδαλα».

Η ανάρτηση του Ηλία Μαμαλάκη

Ο Ηλίας Μαμαλάκης με σχόλιό του σε ανάρτηση του σχετικού δημοσιεύματος για την κόντρα τοποθετήθηκε γράφοντας

Οι συνταγές δεν έχουν ιδιοκτήτη

Ούτε πατεντάρουνται

Από την στιγμή που δημοσιοποιείς την συνταγή ανήκει σ όλους

Άλλωστε καμία μα καμία συνταγή δεν σε κάνει πλούσιο. Ούτε σου δίνει παράσημο τιμής

Και αν ποτέ στην ζωή του φτιάξεις κάτι εξαιρετικό .Κρατά την συνταγή κρυφή

Όπως το ραβανί Βέροιας. Την σάλτσα cafe de Paris κτλ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA