Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα scrambled eggs είναι ίσως μία από τις καλύτερες συνταγές για μια διαφορετική, βελούδινη και κρεμώδη ομελέτα που θα δώσει άλλη διάσταση στο πρωινό σας. Ο τρόπος για να τα φτιάξετε είναι απλός και αν όλα γίνουν σωστά, το αυγά σκραμπλ βγαίνουν τόσο απολαυστικά που θα σας γίνουν συνήθεια.

Οι περισσότερες συνταγές έχουν ως έξτρα συστατικό το γάλα προκειμένου να κρατήσουν τα αυγά την υγρασία τους. Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο, απλό υλικό που σύμφωνα με πολλούς σεφ κάνει τη διαφορά και απογειώνει την υφή τους: το νερό!

Ίσως να μην το είχατε σκεφτεί ποτέ, αλλά προσθέτοντας λίγο νερό στο τηγάνι θα σας βοηθήσει να πετύχετε τα πιο αφράτα χτυπητά αυγά που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Ο ατμός που δημιουργείται από το νερό μαγειρεύει ομοιόμορφα τα αυγά και σε αντίθεση με το γάλα δεν τα βαραίνει. Απλά φροντίστε να διατηρείτε τη φωτιά στο μέτριο. Μπορείτε επίσης να μειώσετε λίγο την ποσότητα του λαδιού ή του βουτύρου στο τηγάνι, καθώς το νερό βοηθά τα αυγά να ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς αυτό το επιπλέον λίπος.

Δώστε όμως προσοχή στην ποσότητα του νερού: Για να πετύχετε την τέλεια ισορροπία, χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού νερό για κάθε μεγάλο αυγό. Εάν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε τρία μεγάλα αυγά, προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού νερό στο ζεστό τηγάνι αφού ρίξετε τα χτυπημένα αυγά.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε ένα σπέσιαλ πρωινό, θυμηθείτε το νερό για να απολαύσετε τα πιο αφράτα και βελούδινα scrambled eggs.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA