Μενού
  • Α-
  • Α+

Η σαλάτα του Καίσαρα είναι μία από τις διασημότερες σαλάτες στον κόσμο. Για την ιστορία, πρόκειται για μια σαλάτα αμερικανικής προέλευσης που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον γνωστό αυτοκράτορα. Εφευρέθηκε στο Μεξικό το 1924, από τον Ιταλό σεφ Caesar Cardini. Μάλιστα, η αυθεντική σαλάτα Caesar δεν τρωγόταν με πιρούνι, αλλά με τα χέρια. Ο Cardini χρησιμοποιούσε ολόκληρο το μαρούλι κι έβαζε τα υλικά πάνω σε κάθε φύλλο. Έτσι, ο καθένας έπαιρνε ένα φύλλο με τα χέρια του και το έτρωγε.

Αν θέλετε μια απλή και νόστιμη συνταγή για σαλάτα του Καίσαρα που μπορείτε να απολαύσετε ως ένα κυρίως γεύμα, σας παραθέτουμε παρακάτω μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Αμερικανίδας σεφ και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Julia Turshen. Η συγκεκριμένη συνταγή για ντρέσινγκ σαλάτας Caesar, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο της σεφ «Small Victories», χρησιμοποιεί μαγιονέζα αντί για ωμό αυγό που περιέχει η κλασική συνταγή. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε ψητό κοτόπουλο και ξεροψημένα κρουτόν για να γίνει από μόνη της ένα χορταστικό πιάτο.

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το dressing

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

4 φιλέτα αντζούγιας σε ελαιόλαδο, στραγγισμένα

1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. μαγιονέζα

25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

500 γρ. μαρούλι Romana, πλυμένο και στραγγισμένο

μια χούφτα τοματίνια, κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τις αντζούγιες, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το ελαιόλαδο και τη μαγιονέζα και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε μερικές φορές ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Βάζουμε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε σχεδόν με όλο το dressing και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε τη σαλάτα σε τέσσερα πιάτα, προσθέτουμε από πάνω τα τοματίνια και περιχύνουμε με λίγο dressing ακόμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA