Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα φαγητό που έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο στην Ελλάδα, τα μακαρόνια με κιμά βρίσκονται συχνά πάνω σε κάθε ελληνικό τραπέζι.

Όλοι τα έχουμε δοκιμάσει με πολλές και διαφορετικές παραλλαγές. H συνταγή που θα δείτε σήμερα δεν είναι τυχαία, καθώς έρχεται από τη γιαγιά μου που ήταν απ' τη Σμύρνη. Στην οικογένειά μου όταν φτιάχναμε τα μακαρόνια με τον κιμά με αυτό τον τρόπο δεν έμενε ίχνος στην κατσαρόλα.

Απλά πριν τη φτιάξετε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα προμηθευτείτε πολλά μπαχαρικά.

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο άπαχο

1 συσκευασία με ταλιατέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 κ.γ. μπαχάρι (τριμμένο)

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο (τριμμένο)

1 στικ κανέλας (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε1 κ.γ. τριμμένη)

1 κ.γ. γαρύφαλλο (τριμμένο)

1κ.γ. πιπέρι (τριμμένο)

1κ.σ. αλάτι

2 χυμοί ντομάτας

σκληρό τυρί κατά προτίμηση πεκορίνο

1 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Αφού πάρει θερμοκρασία χαμηλώνουμε στο μέτριο και τότε βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά μέσα στην κατσαρόλα και αρχίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Μόλις ανακατέψουμε ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε και πάλι. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη θερμοκρασία και σκεπάζουμε τον κιμά αφήνοντας τον να βράσει καλά και να ομογενοποιηθεί με τη σάλτσα (περίπου 20 με 30 λεπτά). Προσοχή, επειδή κάθε κουζίνα δουλεύει διαφορετικά να ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον κιμά, ώστε να μη σας καεί.

Για τα μακαρόνια Βάλτε το νερό μέσα στην κατσαρόλα και προσθέστε όσο αλάτι θέλετε, συνήθως η σωστή αναλογία για τη συνταγή είναι 1 με 2 κουταλιές της σούπας.Τότε προσθέστε τις ταλιατέλες και αφήστε τις για όσο λέει η συσκευασία.

Μετά σουρώστε σε ένα σουρωτήρι και ρίξτε νερό. Στη συνέχεια πρέπει να ξεπλύνετε την κατσαρόλα και βάλτε την πίσω στο μάτι σε μεγάλη θερμοκρασία. Αμέσως μετά ρίξτε μέσα μία κουταλιά της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο ανάλογα με τι σας αρέσει καλύτερα και περιμένετε να λιώσει καλά. Τότε χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και ρίξτε μέσα τα μακαρόνια ανακατεύοντας καλά. Σερβίρετε τις λαχταριστές ταλιατέλες με τον κιμά και προσθέστε όσο τυρί θέλετε.

Καλή σας απόλαυση!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA