Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ιστορία και φήμη άνω των 100 ετών, ο οδηγός της Michelin θεωρείται «βίβλος» για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεσαι, το να απολαύσεις ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι θα πρέπει να ξεπεράσουν (πάρα) πολύ το budget τους για να απολαύσουν ένα «μισελενάτο» γεύμα, όμως εάν ψάξει κανείς μπορεί να βρει αρκετά οικονομικά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο που έχουν κερδίσει αυτή τη διάκριση και προσφέρουν πραγματικά value for money μενού.

Η ιστοσελίδα Top Dollar έψαξε το θέμα και έφτιαξε έναν χάρτη για να βοηθήσει τους απανταχού καλοφαγάδες να βρουν γεύματα με αστέρια Michelin σε φιλικές τιμές σε κάθε χώρα του κόσμου. Η έρευνα αξιολόγησε πάνω από 500 εστιατόρια, που έχουν κερδίσει αστέρι(α) Michelin, εξετάζοντας τα φθηνότερα μενού τους. Η ομάδα της Top Dollar κατέγραψε εστιατόρια με αστέρια Michelin σε 34 χώρες. Σε πέντε από αυτές τις χώρες δεν βρήκε ούτε ένα δείπνο που να κοστίζει λιγότερο από 100 δολάρια.

Σύμφωνα με την έρευνα της Top Dollar, το πιο φτηνό εστιατόριο στον κόσμο, που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, είναι το Hostellerie la Montagne στο Κολομπέ λε ντεζ Εγκλίζ της Γαλλίας, όπου το εποχιακό μενού κοστίζει μόλις 20 ευρώ. Εκτός Ευρώπης το πιο οικονομικό δείπνο σε εστιατόριο βραβευμένο με Michelin είναι το Three Coins στην Ταϊπέι στην Ταϊβάν, που σερβίρει παραδοσιακή καντονέζικη κουζίνα σε ένα μενού αξίας 36 δολαρίων. Ενώ δεν υπάρχουν εστιατόρια με τρία αστέρια Michelin που να προσφέρουν μενού με λιγότερο από 100 δολάρια, το φθηνότερο γεύμα τριών αστέρων σερβίρεται επίσης στην Ταϊβάν, στο Le Palais και κοστίζει 138 δολάρια.

Όσο για την Ελλάδα, το πιο οικονομικό εστιατόριο με αστέρι Michelin, σύμφωνα με τον χάρτη της Top Dollar, είναι το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ένα γεύμα με περίπου 38 ευρώ.

Δείτε περισσότερα οικονομικά εστιατόρια με αστέρι Michelin σε όλο τον κόσμο εδώ.

Με πληροφορίες από Travel + Leisure

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA