Μενού
  • Α-
  • Α+

Το grilled cheese sandwich δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ζεστό σάντουιτς με λιωμένο τυρί και βούτυρο. Δεν είναι το πιο υγιεινό σάντουιτς που υπάρχει, αλλά σίγουρα είναι ό,τι πιο λαχταριστό για σνακ ή γρήγορο γεύμα που θα απολαύσετε από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπουκιά. Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές, για όλα τα γούστα, αρκεί να έχετε όρεξη και φαντασία!

Διαβάστε ακόμη: 4 λάθη που καταστρέφουν τα σάντουιτς που φτιάχνετε

Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια και θέλετε να φτάσετε σε νέα γευστικά επίπεδα, σας έχουμε τέσσερις συνταγές για να φτιάξετε αλλιώς το τέλειο σάντουιτς με λιωμένο τυρί και να… λιώσετε κι εσείς μαζί του.

Με νουτέλα

Υλικά

2 κ.σ. νουτέλα

4 φέτες λευκό ψωμί

1/2 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ ή μοτσαρέλα

2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Απλώνουμε τη νουτέλα σε δύο φέτες ψωμιού, προσθέτουμε από πάνω το τυρί και κλείνουμε με τις υπόλοιπες δύο φέτες ψωμιού.

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.

Ψήνουμε τα σάντουιτς στο τηγάνι, γυρίζοντάς τα μία φορά και προσθέτοντας το υπόλοιπο βούτυρο στα μισά του μαγειρέματος, μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να λιώσει το τυρί, περίπου 4-6 λεπτά.

Με αυγά σκραμπλ

Υλικά

4 μεγάλα αυγά

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

3 κ.σ. τυρί κρέμα

4 φέτες κίτρινο τυρί

4 παχιές φέτες λευκό ψωμί

βούτυρο για το τηγάνι

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Αλατίζουμε.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, προσθέτουμε τα αυγά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αρχίζουν να πήζουν, περίπου 1 λεπτό.

Τα κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέσα το τυρί κρέμα.

Απλώνουμε το τυρί σε 2 φέτες ψωμιού και από πάνω το μείγμα αυγών. Κλείνουμε τα σάντουιτς.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το αλείφουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε τα σάντουιτς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Κουβανέζικο

Υλικά

4 φέτες λευκό ψωμί

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

4 φέτες ζαμπόν

4 φέτες ψητό χοιρινό

4 φέτες κίτρινο τυρί

4 φέτες αγγουράκι τουρσί

2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρά το ψωμί στην τοστιέρα. Ζεσταίνουμε στην τοστιέρα ελαφρά το ζαμπόν και το χοιρινό για 1 λεπτό, προσέχοντας να μην αρπάξουν.

Γεμίζουμε τα σάντουιτς με το χοιρινό, το ζαμπόν, το τυρί και το τουρσί. Αλείφουμε το εσωτερικό του ψωμιού με τη μουστάρδα. Κλείνουμε τα σάντουιτς και τα αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε τα σάντουιτς μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 3 λεπτά.

Καπρέζε

Υλικά

8 φέτες ψωμί

2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. σάλτσα πέστο

220 γρ. μοτσαρέλα

12-15 φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Αλείφουμε κάθε φέτα φωμιού με ελαιόλαδο και την άλλη πλευρά με τη σάλτσα πέστο.

Βάζουμε από μία φέτα τυρί και στη συνέχεια τη ντομάτα και το βασιλικό. Ολοκληρώνουμε μια φέτα ψωμί.

Ψήνουμε τα σάντουιτς μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει κάθε πλευρά του ψωμιού. Σερβίρουμε αμέσως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA