Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τα 4 λάθη που κάνετε και δεν πετυχαίνετε το ψητό στήθος κοτόπουλου

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να απολαμβάνετε πάντα ζουμερό και νόστιμο το ψητό στήθος κοτόπουλου

 Tο στήθος κοτόπουλου θέλει την τέχνη του για να γίνει νόστιμο και να μη στεγνώσει όταν ψήνεται (Πηγή: Shutterstock)
Tο στήθος κοτόπουλου θέλει την τέχνη του για να γίνει νόστιμο και να μη στεγνώσει όταν ψήνεται (Πηγή: Shutterstock)

Η απλή, κλασική γεύση του ψητού στήθους κοτόπουλου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Είναι ένα πιάτο πανεύκολο στην ετοιμασία και υγιεινό, που όμως μπορεί να μετατραπεί σε ένα άνοστο και άχαρο πράγμα. Αν μάλιστα δεν είναι και η μέρα σας, είναι πιθανό εκτός από άνοστο και άχαρο μπορεί να γίνει και σαν... σόλα παπουτσιού στο ψήσιμο και απλά να μην τρώγεται.

Διαβάστε ακόμη: Η συνταγή για τηγανητό κοτόπουλο που έχει κατακτήσει το ίντερνετ

Όσο απλό και εύκολο κι αν ακούγεται, το στήθος κοτόπουλου θέλει την τέχνη του. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται στο ψήσιμό του και πώς να τα αποφύγετε για να πετυχαίνετε πάντα το τέλειο γευστικά αποτέλεσμα.

Παραλείπετε το μαρινάρισμα

Image
Η μαρινάδα δίνει γεύση και υγρασία στο κοτόπουλο (Πηγή: Shutterstock)

Μπορεί να βιάζεστε αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μαρινάρετε το κοτόπουλo. Οι μαρινάδες προσδίδουν γεύση και υγρασία στο στήθος του κοτόπουλου. Η πιο απλή λύση; Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και για μισή ώρα στο ψυγείο πριν το ψήσετε. Μπορείτε να πειραματιστείτε και να προσθέσετε επιπλέον μπαχαρικά, όπως δενδρολίβανο ή πάπρικα.

Το βάζετε για ψήσιμο κατευθείαν από το ψυγείο

Image
Το κοτόπουλο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν από το ψήσιμο (Πηγή: Shutterstock)

Ποτέ δεν βάζουμε το κοτόπουλο κατευθείαν από το ψυγείο στο τηγάνι ή στη σχάρα. Βγάλτε το κοτόπουλο από το ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το ψήσετε και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Εξίσου σημαντικό είναι να περιμένετε να ζεσταθεί πολύ καλά το τηγάνι.

Το παραψήνετε

Image
Αν παραψήσετε το στήθος κοτόπουλου θα στεγνώσει και θα χάσει όλη τη νοστιμιά του (Πηγή: Shutterstock)

Είναι πολύ εύκολο να παραψήσουμε το στήθος κοτόπουλου, καθώς αποτελεί ένα καθαρό κομμάτι ψαχνού χωρίς λίπος. Πολλές φορές το αφήνουμε λίγο περισσότερο για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί. Ο πιο εύκολος και σίγουρος τρόπος για να δείτε αν το κοτόπουλο έχει ψηθεί, είναι να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο μαγειρικής. Το κρέας θα είναι έτοιμο όταν το θερμόμετρο δείξει 72-75 βαθμούς. Ένας άλλος τρόπος για να καταλάβετε ότι το στήθος του κοτόπουλου έχει ψηθεί, είναι να παρατηρήσετε τα υγρά που αφήνει στο σκεύος. Όταν αρχίσουν να είναι σχετικά πιο καθαρά, σημαίνει ότι το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο.

Το κόβετε αμέσως

Image
Αφήστε το κοτόπουλο να «ξεκουραστεί» πριν το κόψετε (Πηγή: Shutterstock)

Ένας βασικός κανόνας όταν ψήνουμε κρέας είναι να το αφήσουμε να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά μετά το ψήσιμο έτσι ώστε να ανακτήσει τα υγρά του. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο, αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το κόψετε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κοτόπουλο #φαγητό #Κουζίνα #διατροφή