Μενού
  • Α-
  • Α+

Όλοι μας έχουμε μια κονσέρβα τόνου στο ντουλάπι της κουζίνας για εκείνες τις στιγμές που θέλουμε να ικανοποιήσουμε την πείνα μας. Πώς θα τη μετατρέψουμε όμως σε ένα απολαυστικό και χορταστικό πιάτο; Μια μακαρονάδα με τόνο είναι μια απλή και πολύ νόστιμη λύση.

Διαβάστε ακόμηΚαρμπονάρα με γιαούρτι: Δοκιμάστε τη light εκδοχή της διάσημης μακαρονάδας

Σας προτείνουμε μία άκρως καλοκαιρινή συνταγή για πένες με σάλτσα τόνου, που μπορείτε να ετοιμάσετε πανεύκολα σε ελάχιστο χρόνο. Γιατί ποιος θέλει να περνάει καλοκαιριάτικα όλη του τη μέρα μαγειρεύοντας; Μία τις πιο νόστιμες και απλές καλοκαιρινές μακαρονάδες που αξίζει να δοκιμάσετε.

Πένες με σάλτσα τόνου

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. πένες

1 μεγάλη κονσέρβα τόνο στο λάδι, στραγγισμένο και σε κομματάκια

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1/3 κ.γ. πάπρικα καυτερή

2-3 μέτριες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη

1 ½ κ.σ. κάπαρη ξαρμυρισμένη

1 κ.σ. ροδέλες μαύρης ελιάς

1 σφηνάκι ούζο

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ κ.σ. θυμάρι τριμμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά προσέχοντας να μη καούν.

Ρίχνουμε τον θρυμματισμένο τόνο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το ούζο.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, την κάππαρη, τις ελιές, την πάπρικα, λίγο μαύρο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε 2-3 φορές και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά. Δοκιμάζουμε για αλάτι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA