Μενού
  • Α-
  • Α+

Τίποτα δεν είναι πιο δροσιστικό από το νούμερο ένα καλοκαιρινό φρούτο, το καρπούζι. Ή μάλλον σχεδόν τίποτα. Γιατί ακόμα πιο δροσιστικό είναι ένα σορμπέ καρπούζι! Το σορμπέ μπορεί να γίνει το τέλειο επιδόρπιο για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού που η θερμοκρασία φτάνει έως και 40 βαθμούς. Αυτό το φρουτένιο επιδόρπιο που φτιάχνεται μόνο από πουρέ φρούτων και (προαιρετικά) κάποια γλυκαντική ουσία, θα ικανοποιήσει τη λιγούρα σας για γλυκό χωρίς να σας λιγώσει ή να σας βαρύνει.

Διαβάστε ακόμηΦτιάξτε το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό με μόλις δύο υλικά

Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Ακολουθεί η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε σπιτικό σορμπέ καρπούζι με μόλις δύο υλικά.

 

Σπιτικό σορμπέ καρπούζι

Υλικά (για 4 μερίδες)

2 φλιτζάνια καρπούζι, κομμένο σε κύβους (περίπου 600 γρ.)

χυμό από 1/2 με 1 λάιμ (ή χυμό λεμονιού)

Εκτέλεση 

Κόβουμε το καρπούζι σε κύβους και βάζουμε τα κομμάτια απλωμένα σε μια στρώση στην κατάψυξη όλο το βράδυ (για σορμπέ με πιο στέρεη υφή) ή για μερικές ώρες.

Βάζουμε στο μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων τα παγωμένα κομμάτια καρπουζιού και τα πολτοποιούμε πολύ καλά προσθέτοντας σταδιακά το χυμό λάιμ μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Αν βγαίνει πολύ στεγνό, προσθέτουμε περισσότερο χυμό λάιμ.

Αν θέλουμε πιο γλυκό το σορμπέ μας, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι, ένα απλό σιρόπι (με ίσες ποσότητες ζάχαρης και νερού) ή άλλη γλυκαντική ουσία.

Σερβίρουμε αμέσως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA