Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανέκαθεν στο μυαλό μου τα μπωλ ήταν συνδυασμένα με κάποια ξεχωριστή λιχουδιά. Είτε επρόκειτο για μπωλ που ξεχείλιζαν παγωτό φυστίκι είτε για μπωλ γεμάτα με χοντροκομμένα κομμάτια καρπουζιού. Αφού επισκέφτηκα ένα μεσημέρι το The Clumsies, στη λίστα με τα προαναφερθέντα μπωλ, απέκτησαν περίοπτη θέση και τα δικά του brunch bowls.

Το brunch menu του καταστήματος που βρίσκεται στο 30 της Πραξιτέλους και επιμελείται ο Αθηναγόρας Κωστάκος είναι γεμάτο μπωλ, τα οποία συνδυάζονται άψογα με μια δροσερή Heineken 0.0 οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Πικάντικα μπωλ, χορτοφαγικά μπωλ, μπωλ με τσία ή γκρανόλα. Ανεξάρτητα, όμως, από τα συστατικά τους, τα μπωλ του The Clumsies είναι τόσο νόστιμα που (δεν μπορεί) κρύβουν και ένα κομμάτι ευτυχίας.

Κατά τη διάρκεια του brunch, το οποίο σερβίρεται τις καθημερινές από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 και τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 18:00 εκτός από μπωλ θα βρεις και ένα πιάτο με pancakes με αυγά, αλλά και το υπόλοιπο menu του μαγαζιού που σερβίρεται μέχρι αργά το βράδυ.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω ένα από τα brunch bowls που δοκιμάσαμε αυτό θα ήταν το avocado bowl, το οποίο περιέχει λιωμένο αβοκάντο, τοματίνια, ρόκα, μανιτάρια, ζυμωτό ψωμί (αν θες μπορείς να προσθέσεις και αυγά), ενώ αν ήθελα να διαλέξω ποιο συνδυάζεται καλύτερα με μια αναζωογονητική Heineken 0.0, η οποία έχει υπέροχη γεύση χάρη στην μοναδική διαδικασία ζυθοποίησης με την αφαίρεση του αλκοόλ, θα διάλεγα τα pancakes με αυγά (pancakes με γεύση γιαούρτι, κρέμα γραβιέρας, αυγά μελάτα και τραγανό προσούτο) μιας και η λιπαρότητα της κρέμας γραβιέρας στεγνώνει από την μαγιά της μπύρας.

Πικάντικο μπωλ

Το πιάτο περιλαμβάνει χτυπητά αυγά scrambled, λουκάνικο πάπρικας, μαϊντανό και ζυμωτό ψωμί.

Pancakes με αυγά

Pancakes με γεύση γιαούρτι, κρέμα γραβιέρας, αυγά μελάτα και τραγανό προσούτο.

Μπωλ αβοκάντο

Λιωμένο αβοκάντο, τοματίνια, ρόκα, μανιτάρια και ζυμωτό ψωμί (προαιρετική προσθήκη αυγών).

Μπωλ κινόα με πρασινάδες

Λαχανίδα (kale), χαλούμι, κινόα, σουμάκ και λεμόνι (προαιρετική προσθήκη αυγών).

Μπωλ με γκρανόλα

Γιαούρτι στραγγιστό, ταχίνι με κακάο, μπανάνα, γκρανόλα με μέλι και σουσάμι.

 

The Clumsies, Πραξιτέλους 30, Αθήνα, 210 3232682, Facebook, Instagram

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA