Όποιος και αν το λέτε είναι ένα από τα ωραιότερα αλλά και πιο γρήγορα γλυκά που μπορείτε να κάνετε σπίτι. Κορμός, μωσαϊκό ή σαλάμι λοιπόν για το πρωί, για το απόγευμα με τον καφέ ή και για επιδόρπιο. Μία εύκολη συνταγή με λίγα υλικά, μόλις τέσσερα συγκεκριμένα, που μπορείτε όλοι να φτιάξετε!
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κ.σ κακάο
- 1 ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
- Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί
- Πρόσθεστε το κακάο και συνέχιστε να ανακατεύετε ή με ένα απλό σύρμα χειρός ή με κουτάλι
- Σπάστε σε μικρά κομματάκια τα μπισκότα και ρίξτε τα στο μείγμα. Ανακατέψτε με το σοκολατένιο μείγμα να είναι πλέον λείο.
- Βάλτε το μείγμα σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τυλίγε το σε ρολό
- Βάλε τον κορμό σοκολάτας σου για 3 ώρες στην κατάψυξη, αφού περάσουν οι 3 ώρες είναι έτοιμος για κόψιμο και σερβίρισμα
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι κονιάκ, ή χυμό από πορτοκάλι, για διαφορετική γεύση
- Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς
- Μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή με σιρόπι σοκολάτα
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.