Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα λαζάνια φούρνου με κιμά και σάλτσας ντομάτας είναι το απόλυτο comfort food. Πολλοί το βάζουν σε ένα από τα γνωστά debate, λαζάνια ή παστίτσιο, ωστόσο η απάντηση είναι ότι ανάλογα με τη συνταγή και τα δύο είναι κορυφαία! Η συγκεκριμένη συνταγή που ακολουθεί για τα λαζάνια, θα σας κάνει να θέλετε να το κάνετε κάθε εβδομάδα. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και σίγουρα θα είναι σούπερ γευστικό. 

Υλικά

Για τον κιμά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 250 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Για τη μπεσαμέλ

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα (κατά προτίμηση πλήρες)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 3 κρόκους αυγών
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί (ότι σας αρέσει)

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι μέχρι να ροδίσει, για 5-6 λεπτά, μαζί με τον τοματοπελτέ.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την κανέλα και το μπαχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά ακόμα. 
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά  και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Ξεκινάμε τη μπεσαμέλ βάζοντας σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο
  • Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να πάρει χρώμα.
  • Ρίχνουμε σταδιακά όλο το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους και το τριμμένο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε 1 κουταλιά μπεσαμέλ στον πάτο. Από πάνω βάζουμε τα φύλλα ζυμαρικών. Καλύπτουμε με το ¼ του κιμά και πασπαλίζουμε με το ¼ των τριμμένων τυριών και της μπεσαμέλ. Συνεχίζουμε εναλλάξα, ολοκληρώνοντας με μπεσαμέλ (αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τα επιπλέον τριμμένα τυριά)
  • Ψήνουμε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Καλή όρεξη!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA