Μενού
  • Α-
  • Α+

Όλοι έχετε δοκιμάσει τα γλυκά κέικ με δεκάδες παραλλαγές. Ωστόσο τα αλμυρά κέικ έχουν και τη δική τους θέση στην κουζίνα, και μάλιστα μπορούν να γίνουν πολύ δημιουργικά για ένα ξεχωριστό κέρασμα. Συνδυαστικά με μία σαλάτα θα μπορούσε μάλιστα ένα κομμάτι αλμυρό κέικ να σταθεί άνετα ως κυρίως γεύμα. Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται καν μίξερ!

Υλικά

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 3 αβγά
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. γάλα
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε κομμάτια

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε τη φόρμα για κέικ και αφήστε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζετε την τριμμένη γραβιέρα, τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι
  • Τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι ή ακόμα καλύτερα με έναν αναδευτήρα
  • Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, το κατσικίσιο τυρί και ανακατέψτε
  • Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε για 30 λεπτά στους 180° C.
  • Ελέγξτε εάν έχει ψηθεί το κέικ και ψήστε για ακόμη 10 λεπτά, εφόσον το κρίνετε απαραίτητο.

Τip1: Σερβίρετε ζεστό, ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κομμένο σε φέτες.

Tip2: Μπορείτε να προσθέσετε όποιο άλλο υλικό θέλετε, όπως ελιές, μπέικον (όπως στη φωτογραφία) ή και να αντικαταστήσετε αν κάποιο από τα τυριά δεν σας αρέσει.

Tip3: Θα μπορούσε να γίνει και σε ατομικά φορμάκια μοιράζοντας ισόποσα το μείγμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA