Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυτό το πανέμορφο πορτοκαλί λαχανικό είναι ο πρωταγωνιστής του Οκτωβρίου. Η κολοκύθα λοιπόν από τα πιο γευστικά λαχανικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες συνταγές, ενώ έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι πρωταγωνιστής τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές συνταγές. Η δική μας πρόταση είναι μία σούπερ γευστική και εύκολη κολοκυθόσουπα βελουτέ. Δεν χρειάζονται πολλά υλικά, ενώ είναι σούπερ δυναμωτική!

Υλικά

  • 10 γρ. λάδι
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 400 γρ. κολοκύθα (τη σάρκα), σε κομμάτια
  • 100 γρ. πατάτες, σε κομμάτια
  • 50 γρ. κάσιους ψημένα 
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε την κολοκύθα και τις πατάτες σε μεγάλους κύβους. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 5-10 λεπτά. Προς το τέλος του σοταρίσματος προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι και άλλα 10 με ανοιχτό σε πιο δυνατή φωτιά.
  • Αφαιρούμε το περισσότερο ζωμό σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε σε ότι έχει μείνει τα κάσιους, αλάτι και πιπέρι (σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας) και πολτοποιούμε τη σούπα με μια ράβδο χειρός
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε

Τip 1: Μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κομμένο πράσσο στο βήμα 1

Τip 2: Μπορούμε να διπλασιάσουμε την ποσότητα, απλά αυξάνοντας τον χρόνο βρασμού στα 40 με 45 λεπτά.

Tip 3: Γαρνίρουμε με μία κουταλιά τυρί κρέμα ή γιαούρτι στραγγιστό και με λίγα κρουτόν ή και με σχοινόπρασο

Tip 4: Και πιο σημαντικό! Πλέον βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ έτοιμη κομμένη κολοκύθα! Εκμεταλλευτείτε το και γλιτώστε χρόνο!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA