Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι κρέπες είναι από τα πιο νόστιμα πράγματα που μπορείς να φας. Φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα, ενώ μπορείς να τις ετοιμάσεις με χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Μία γλυκιά κρέπα μπορεί να είναι και το καλύτερο γλυκό που μπορείς να δοκιμάσεις! Παρακάτω θα δεις την βασική συνταγή αλλά και πέντε τρόπους για να την γεμίσεις, ανάλογα με το γούστο σου!

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κούπα γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουτάλια της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο
  • Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το λάδι ή το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα
  • Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά
  • Βρες ένα μεγάλο (ή και μικρό για mini κρέπες), και βάλε το στο μάτι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι)
  • Με μία κουτάλα τοποθετούμε το μείγμα στο ζεστό τηγάνι
  • Μόλις αρχίζει και κάνει φουσκάλες την αναποδογυρίζουμε. Ανάλογα με το πόσο τραγανές ή μαλακές τις θέλουμε, τις κρατάμε περισσότερη ή λιγότερη ώρα στο καυτό τηγάνι. 
  • Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα

5 παραλλαγές

  • Κομμένες φράουλες, τριμμένο μπισκότο, τυρί κρέμα
  • Αλειμμα σοκολάτας, τριμμένα γλυκά πουράκια
  • Φυστικοβούτυρο, μπανάνα, κανέλα
  • Μέλι, κανέλα, μαρμελάδα μήλο 
  • Σαντιγί, γλυκό βύσσινο
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA