Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο παραδοσιακό παραδοσιακό βιετναμέζικο πιάτο Phở, είναι αφιερωμένο το Doodle της Google την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, εικονογραφημένο από την καλλιτέχνιδα, Λουσία Φαμ. Το Φο, το εθνικό πιάτο του Βιετνάμ, επιλέχθηκε σήμερα από την Google προς τιμήν του αγαπημένου γαστρονομικού θησαυρού και της πολιτιστικής συγχώνευσης που αντιπροσωπεύει.

Διαβάστε ακόμη: Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Ανοικτά τα μαγαζιά την Κυριακή - Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ

Όπως αναφέρει η Google στην ενημέρωσή της, αυτό που κάνει το phở ξεχωριστό είναι μια προσεκτική διαδικασία μαγειρέματος για να επιτευχθεί γεύσεις πολλαπλών στρωμάτων και έναν καθαρό ζωμό. Από συστατικά όπως το καβουρδισμένο τζίντζερ, ο μαραθόσπορος, ο αστεροειδής γλυκάνισος και η κανέλα για τον σιγοβρασμένο ζωμό, με τον τελευταίο να χρησιμεύει ως βάση για αρώματα και γεύσεις για κάθε ουρανίσκο.

Η ακριβής προέλευσή του είναι άγνωστη και οι περισσότεροι ιστορικοί πιστεύουν ότι το phở (φο) «γεννήθηκε» στην επαρχία Ναμ Ντινχ του βόρειου Βιετνάμ μεταξύ του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα. Μερικοί πιστεύουν ότι το «phở» προέρχεται από τη λέξη «phấn», ένα πιάτο με ζυμαρικά με ρύζι. Οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν μοσχαρίσιο κονσομέ για να φτιάξουν έναν πρώιμο προκάτοχο του phở, δηλαδή μια απλή αλλά πολύ δημοφιλή σούπα με νουντλς που ονομάζεται «xao trau», η οποία αποτελείται από βουβαλίσιο κρέας, μαγειρεμένο σε ζωμό και φιδές ρυζιού.

Παραδοσιακά, το phở (φο) είναι ένα πιάτο για πρωινό που πωλείται σε πάγκους street food, αλλά πλέον έχει γίνει comfort food. Σήμερα, το phở (φο) καταναλώνεται παγκοσμίως σε αμέτρητες παραλλαγές.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA