Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποιος μπορεί να πει «όχι» σε μια ωραία πρόταση για ένα χαλαρό ποτό ή ένα φαγητό μετά τη δουλειά, παρέα με συναδέλφους ή φίλους; Αυτό που θέλει σκέψη, όμως, είναι το μέρος που θα καταφέρει να γεμίσει με «τικ» τη λίστα του μυαλού μας, η οποία είναι ιδιαίτερα απαιτητική, ειδικά εκείνη τη στιγμή. Στο Ombre Aperitivo, ωστόσο, χώρος, φαγητό και ποτό συνδυάζονται εκπληκτικά, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για να μετατρέψουν τις καθημερινές σου σε Σαββατοκύριακο. Τουλάχιστον για όση ώρα βρεθείς εκεί.

Διαβάστε ακόμη: Συνταγή για Glühwein: Το απόλυτο ζεστό γλυκό κρασί των Χριστουγέννων

Το μαγαζί είναι σχετικά καινούργιο, καθώς άνοιξε στις 26 Ιουνίου, και βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πρωτεύουσας, στο νούμερο τέσσερα της οδού Βουκουρεστίου, δίπλα από την πλατεία Συντάγματος. Εκεί, λοιπόν, μας υποδέχθηκε ο Σωτήρης Βετάκης, ο οποίος είναι ένας εκ των τριών συνεταίρων του εγχειρήματος (παρέα με τους Γιώργο Φωτεινόπουλο και Γιάννη Πατρινόπουλου, άτομα με μεγάλη εμπειρία στην εστίαση) και μάς σύστησε το Ombre.

«Το Ombre είναι γαλλική λέξη και σημαίνει σκιά. Αυτό σκεφτήκαμε και καταλήξαμε στο συγκεκριμένο όνομα, μιας και το μαγαζί βρίσκεται στο σκιερό σημείο της Βουκουρεστίου, στη στοά». Τι κάνει τώρα το μαγαζί να ξεχωρίζει; Το γεγονός ότι έχει στηθεί με μεράκι και όλα είναι προσεγμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. 

Από το κιόσκι στον εξωτερικό χώρο, το οποίο σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στη σάλα κάποιου ακριβού ξενοδοχείου και απολαμβάνεις το δείπνο σου, μέχρι την μπάρα του, η οποία ενδείκνυται για σοβαρές (ή και όχι) συζητήσεις. Το μενού με τα κοκτέιλ το έχει αναλάβει ο Νίκος Κάνιαρος και θα βρεις ενδιαφέρουσες επιλογές, τόσο στα aperitivos όσο και στα signature cocktails.

Όσον αφορά το φαγητό τώρα, εδώ έρχεται η μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη. Αν και το μαγαζί σε «κερδίζει» εκ πρώτης όψεως για ένα ποτό μετά τη δουλειά, δεν ξέρεις τι χάνεις αν δεν δοκιμάσεις τον «βασιλιά» του μενού του, το burger black angus με καπνιστή πανσέτα, cheddar, chips κρεμμύδι, ντομάτα, iceberg και μαγιονέζα τρούφας.

Η αλήθεια είναι πως απ' ότι μου είπαν τα παιδιά, ήδη ο κόσμος το έχει αγαπήσει και η φήμη για το μπέργκερ του ήδη εξαπλώνονται από στόμα σε στόμα στους κύκλους του κέντρου της Αθήνας. Βέβαια, δεν υπάρχει μόνο αυτή η επιλογή. Το μενού που έχει αναλάβει ο σεφ Άρης Καλλιπολίτης (ήταν και στο Gaspar Food & Mood) και η ομάδα του έχει δημιουργικές και νόστιμες επιλογές από σαλάτες και ζυμαρικά, μέχρι σολομό και μοσχαρίσιο φιλέτο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ombre Aperitivo ανοίγει τις πόρτες του σερβίροντας καφέ και πρωινό από τις οκτώμιση το πρωί, ενώ παραμένει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ.

Ένας ζεστός all day χώρος σε ένα σημείο, που βολεύει αρκετά όλους εμάς, που ψάχνουμε πού θα πιούμε κάτι αμέσως μετά το σχόλασμα. Παράλληλα, διοργανώνει κάποιες μέρες και live με ζωντανή μουσική, με πιο πρόσφατη την εμφάνιση της Αντωνίας Καούρη, την οποία γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή της στο The Voice. 

Αν ψάχνεις τώρα μία λύση και για το χριστουγεννιάτικο δείπνο, το Ombre Aperitivo έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό μενού, ειδικά αφιερωμένο στη συγκεκριμένη ημέρα.

Τέλος στον πάνω όροφο του μαγαζιού υπάρχει μεγάλος χώρος (ικανός να χωρέσει μέχρι και 100 άτομα), ο οποίος είναι ιδανικός (μαζί με τον κάτω) για εταιρικά πάρτι, κοπές πίτας, ακόμα και παρουσιάσεις βιβλίων.

* Φωτογραφίες: Άθα Σκοταρά

Ombre Aperitivo, Βουκουρεστίου 4, Αθήνα, τηλ. 2103244400

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA