Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία υπέροχη γεμάτη χρώματα και γεύση σαλάτα μπορεί να γίνει η πρωταγωνίστρια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Η συνταγή είναι απλή και καλύπτει έξι άτομα. 

Διαβάστε ακόμη: Συνταγή για κουραμπιέδες: Παραδοσιακοί, βουτυράτοι και αφράτοι

  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 40 γρ. καρύδια
  • Μισό κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • Δύο μικρά μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 40 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί
  • Καβουρντίζουμε (ψήνουμε) σε ένα τηγάνι για 5-6 λεπτά τα καρύδια. 
  • Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπώλ με τον μισό χυμό λεμονιού και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το λάχανο σε ένα σουρωτήρι και το τρίβουμε με αρκετό αλάτι μέχρι να μαλακώσει.
  • Σε μία μεγάλη σαλατιέρα, βάζουμε το λάχανο και τα μήλα. Σουρώνουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε. Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε στη σαλάτα, μαζί με τον μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι με το μηλόξυδο, το λάδι και το μέλι και το προσθέτουμε στην σαλάτα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τυρί και τον μαϊντανό.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA