Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πιο εύκολη και γευστική βασιλόπιτα είναι αυτή! Η συνταγή είναι απλή, μυρωδάτη και ουσιαστικά δεν χρειάζεται μπλέντερ. Το μεγάλο μυστικό για επιτυχία είναι το τέλειο γλάσο. 

Διαβάστε ακόμη: Συνταγή για χοιρινό κότσι με μαύρη μπύρα: Ο πρωταγωνιστής στο εορταστικό τραπέζι

  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ ζάχαρη άχνη
  • 5 μέτρια αυγά
  • 130 γρ ηλιέλαιο
  • 120 γρ λιωμένο βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 1 κτγ μαχλέπι σκόνη
  • 1/2 κτγ κάρδαμο(κακουλέ) σκόνη
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 2 γρ μαστίχα σκόνη
  • 2 βανιλίνες
  • 100 γρ τρούφα σοκολάτας

Για το γλάσο

  • 300 γρ λευκή κουβερτούρα
  • 30 γρ ηλιέλαιο
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κακουλέ, το μαχλεπι, τη μαστίχα, τις βανιλιες μαζί με την άχνη
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την τρούφα
  • Ψήνουμε το μείγμα αφού του έχουμε βάλει το φλουρί σε φόρμα 26 εκατοστά αφού την βουτυρωσαμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180 βάθμους.
  • Αφού κρυώσει το κέικ κάνουμε το γλάσο. Βάζουμε τη σοκολάτα και το ηλιέλαιο στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλετπα και ανακατεύουμε. Διαφορετικά τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Το περιχύνουμε πάνω από το κέικ.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA