ΓΕΥΣΗ
22/01/2022 14:10

Πέννες με chorizo και κοτόπουλο: Η πιο γρήγορη συνταγή για ένα πλήρες γεύμα

Λίγο πικάντικη αλλά πραγματική με έντονη γεύση, η συνταγή πέννες, κοτόπουλο και λουκάνικο chorizo - Φυσικά θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ζυμαρικό μας και αρέσει

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πέννες με chorizo και κοτόπουλο: Η πιο γρήγορη συνταγή για ένα πλήρες γεύμα
(Πηγή: shutterstock)
Ανάγνωση:

Καταπληκτική συνταγή με πέννες, κοτόπουλο και λουκάνικο chorizo σε ένα σκεύος από την αρχή της έως το τέλος. Λίγο πικάντικη αλλά πραγματική με έντονη γεύση, που απογειώνει το ζυμαρικό, που φυσικά θα μπορούσε να είναι και άλλο εκτός από πέννες.

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, κομμένο σε λωρίδες (περίπου 5 εκ. x 2 εκ.)
  • 250 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο σε φέτες (5 χιλ.)
  • 2 κ.σ. γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 1 - 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 90 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. πιπέρι,
  • 250 γρ. πέννες
  • 300 γρ. νερό
  • 90 γρ. κόκκινο κρασί
  • 2 κύβους πάστα ζωμού

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μαζί με το chorizo στο λαδάκι σε μία χαμηλή κατσαρόλα
  • Ψιλοκόβουμε στο μεταξύ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, την πιπεριά, το καρότο και τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε στο σκεύος.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ντομάτα κονκασέ το αλάτι και το πιπέρι στο σκεύος μας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το νερό, την πάστα ζωμού κοτόπουλου και το κρασί και το σοταρισμένο chorizo και μαγειρέψτε όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία
Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ