Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα huevos rancheros διαφέρουν από τα συνηθισμένα πιάτα, που σερβίρονται ως πρωινό γεύμα, καθώς είναι γευστικά, άκρως χορταστικά και γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Αν είσαι περισσότερο άνθρωπος της ομελέτας, του μπέικον ή του τοστ, το καταλαβαίνουμε. Είναι δύσκολο να ξεπεράσεις κάποιες παραδοσιακές συνήθειες. Ωστόσο, αξίζει να κάνεις μία προσπάθεια δοκιμής αυτού του πιάτου. Αποτελείται από τηγανητά αυγά που σερβίρονται πάνω σε ελαφρώς τηγανισμένες ή ψημένες τορτίγιες από καλαμπόκι και στην κορυφή προστίθεται pico de gallo, η οποία είναι φτιαγμένη με ψιλοκομμένες ντομάτες, καυτερές πιπεριές, κρεμμύδι και κόλιανδρο. Συνήθως συνοδεύεται κι από φασόλια, μεξικανικό ρύζι και γουακαμόλε ή φέτες από αβοκάντο.

Διαβάστε ακόμη: Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη: Η πιο απλή συνταγή για αρχάριους

Το πιάτο άρχισε να φτιάχνεται ως λύση ευκολίας σε φάρμες στο Μεξικό, ωστόσο γρήγορα διαδόθηκε και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η απήχησή του ήταν τέτοια που σταδιακά μπήκε στο μενού όλο και περισσότερων καταστημάτων, ενώ πλέον μπορείς να το βρεις σε κάθε μπραντσάδικο που σέβεται τον εαυτό του οπουδήποτε στη Γη.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το πιάτο είναι και απίστευτα θρεπτικό, καθώς περιέχει περίπου 30 γραμμάρια πρωτεΐνης. Υπάρχει άραγε καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA