Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τιμή στο σουβλάκι έχει εκτοξευτεί τους τελευταίους μήνες. Ένα απλό καλαμάκι για παράδειγμα (ζητούμε συγνώμη από τους φίλους Θεσσαλονικείς) το οποίο πριν από δύο χρόνια κόστιζε περίπου 1,70 ευρώ, σήμερα το βρίσκεις πάνω από τα 2 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή ένα τυλιχτό κοστίζει περισσότερα από 3 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Μέχρι 2,40 ευρώ το σουβλάκι: Αυτά είναι τα φθηνότερα τυλιχτά της Αθήνας

Το άλλοτε φθηνό street food των Ελλήνων έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας για πολλές οικογένειες. Ωστόσο, τι να πουν και οι κάτοικοι ή οι τουρίστες του Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα; Οκ, το κόστος ζωής εκεί είναι σαφώς υψηλότερο από αυτό της Ελλάδας, αλλά η τιμή στο απλό σουβλάκι χωρίς πίτα προκαλεί ίλιγγο.

Πόσο κοστίζει; Με μια απλή ματιά στον κατάλογο του γνωστού ελληνικού εστιατορίου «Eat Greek Kouzina» το καλαμάκι (κοτόπουλο, μοσχάρι ή αρνί) μαζί με λίγες πατάτες τηγανητές, λίγο τζατζίκι και μια πίτα κομμένη, το βρίσκουμε στα 80 AED ή αλλιώς στα 20,61 ευρώ.

https://www.instagram.com/p/CaO1rsfMaoe/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, η τιμή είναι απλησίαστη για τους κοινούς θνητούς, ενώ το ίδιο ισχύει και για άλλα ελληνικά πιάτα όπως ο μουσακάς, με ένα κομμάτι του να κοστίζει στο Ντουμπάι γύρω στα 32 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA