Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλή παρέα, ωραία ατμόσφαιρα, νόστιμο φαγητό και καθαρά ποτά. Τέσσερα πράγματα που ζητάει ο καθένας για τη βραδινή ή τη μεσημεριανή έξοδό του. Κι αν για το πρώτο ευθυνόμαστε αποκλειστικά εμείς οι ίδιοι, για τα υπόλοιπα τρία στηριζόμαστε στο μαγαζί, που θα διαλέξουμε. Γι' αυτό, λοιπόν, θα πρέπει πάντα να υπάρχουν στο μυαλό μας τρία-τέσσερα μέρη, για τα οποία να αισθανόμαστε σίγουροι πως δεν θα μας απογοητεύσουν ποτέ.

Αν ψάχνεις ένα τέτοιο στα βόρεια προάστια και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Δροσιάς, η απάντηση είναι μία: Γαργάρα. Ένα μικρό και όμορφο μεζεδοπωλείο, με μια τεράστια καρδιά, το οποίο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια αντικείμενο συζήτησης στις παρέες εντός και εκτός βορείων προαστίων.

https://www.instagram.com/p/Cdf3z4XqEX6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με «άρωμα» Κρήτης και έμφαση στη ρακή και το ρακόμελο, η Γαργάρα αποτελεί τόπο συνάντησης για τις παρέες μετά τη δουλειά τις καθημερινές, αλλά και μέρος συζητήσεων, αναλύσεων και τσουγκρισμάτων τα σαββατοκύριακα. Το συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο ξεχωρίζει κυρίως γιατί είναι μοναδικό στο είδος του στην περιοχή. Ο Γιώργος, ο ιδιοκτήτης σε κάνει αμέσως να νιώθεις σαν στο σπίτι σου, ενώ τα παιδιά στο υπόλοιπο team της Γαργάρας είναι μονίμως με ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους. 

Με πολύ καλές τιμές στο φαγητό (τα πιάτα του ξεκινούν από 4 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 27 - ποκιλία 4 ατόμων) και νόστιμο μενού, στο οποίο μπορείς να βρεις από καγιανά με απάκι, μέχρι τηγανιές, λουκάνικα, αυγά μάτια με παστουρμά και ποικιλίες για όλη την παρέα, η Γαργάρα ξέρει πώς να σε κάνει να επιστρέφεις κάθε φορά στην «αγκαλιά» της. Φυσικά, δεν γίνεται να φύγεις από εκεί αν δεν δοκιμάσεις πρώτα τα μπιφτέκια τους.

https://www.instagram.com/p/CbaJkBYKo9A/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, κάποιες βραδιές στήνεται κι ένα υπαίθριο πάρτι στην αυλή της, αφού το μαγαζί φιλοξενεί live μουσική, με τον κόσμο να σιγοτραγουδά, να βγάζει φωτογραφίες και να νιώθει κάπως ξαφνικά πως βρίσκεται κάπου εκτός Αττικής. 

https://www.instagram.com/p/CdiWZcpKVMI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δεν είναι τυχαίο που η Γαργάρα έχει αποκτήσει οπαδούς τόσο εντός βορείων προαστίων όσο και έξω από αυτά. Άλλωστε αποτελεί μαγαζί, για το οποίο δεν σκέφτεσαι καν την απόσταση. Το μόνο που έχεις στο μυαλό σου καθώς οδηγείς προς τα εκεί είναι η γεύση της ρακής που σερβίρει και η μυρωδιά των εξαιρετικών πιάτων της που ετοιμάζονται στην κουζίνα.

https://www.instagram.com/p/CdXmk6lqkSj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Από νωρίς το πρωί (9.30) για καφέ και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, μέχρι αργά το βράδυ για μπίρες, ρακές και φαγητό, η Γαργάρα αποτελεί την εναλλακτική πρόταση στην περιοχή της Δροσιάς, που πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις στη λίστα των «must επισκέψεων» με την παρέα.

Γαργάρα, Πετρίτη 1, Δροσιά (τηλ. 210 8136141)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA