Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να μην είναι μέρος της κουζίνας που θεωρείται γκουρμέ, όμως, μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει πιάτα στις πιο ακριβές τιμές! Ενα άκρως απολαυστικό και πλούσιο burger στην Ελλάδα ή και γενικότερα στον κόσμο το βρίσκεις από 15 έως 20 ευρώ, όμως, το συγκεκριμένο κοστίζει 5.000 δολάρια... άρα περίπου ίδια τιμή και σε ευρώ. Οσο δηλαδή ένα ακριβό ρολόι, κοσμήματα ή και ένα... μεταχειρισμένο αυτοκίνητο!

Διαβάστε ακόμη: Κλόε Καρντάσιαν: Θα αποκτήσει δεύτερο παιδί με τον Τρίσταν Τόμσον, μετά την απιστία και τον χωρισμό

Η τιμή προφανώς είναι εξωφρενική για burger, αλλά είναι πραγματική και αναφέρεται στο για το πιο ακριβό burger του κόσμου το οποίο σερβίρεται σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Fleur, που βρίσκεται μέσα στο Mandalay Bay Casino.

Το Fleur διευθύνεται από τον διάσημο Γάλλο σεφ Hubert Keller και τείνει να επικεντρώνει την κουζίνα του σε κλασικές επιλογές γαλλικών μπιστρό, όπως γαλλική κρεμμυδόσουπα, coq au vin και μπριζόλα frites. Και αν και δεν πρόκειται για κάποιο από τα πιο ακριβά εστιατόρια στη γη, ένα χαρακτηριστικό πιάτο του μενού του ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, τουλάχιστον όσον αφορά την τιμή. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το Fleur Burger 5000.

https://www.instagram.com/p/BYoXBtInoQr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γι' αυτό κοστίζει 5.000 ευρώ

Τι περιέχει λοιπόν το πιο ακριβό burger στον κόσμο; Ένα μπιφτέκι φτιαγμένο από το «υπερπολυτελές» βοδινό κρέας wagyu. Από εκεί και πέρα, η γαστρονομική πολυτέλεια εμπλουτίζεται με τη μορφή μιας πλάκας ψημένου φουά γκρα και άφθονων κομματιών τρούφας –ένα από τα πέντε πιο ακριβά προϊόντα προς κατανάλωση στον κόσμο. Πρόκειται για ένα burger πολυτελείας, σίγουρα, αλλά δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς την τιμή του, αν δεν γνωρίζει τι σερβίρεται μαζί του: ένα μπουκάλι Chateau Petrus του 1995 από το Μπορντό, ένα από τα πιο πολύτιμα (και ακριβά) κρασιά που είναι γνωστά στον άνθρωπο.

Συνολικά, ακόμη και αν λάβετε υπόψη την υψηλή τιμή του κρασιού, η ονομαστική αξία δεν πλησιάζει ούτε κατά διάνοια τα 5.000 δολάρια. Αλλά αν μόλις χτυπήσατε το τζακ ποτ και θέλετε να γιορτάσετε με έναν πολύ παρά

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA