akis-petretzikis-kormos-me-sokolata-kai-taxini-650

Μια σούπερ γευστική παραλλαγή του κλασσικού κορμού σοκολάτας έρχεται δια χειρός Άκη Πετρετζίκη! Σε αυτή τη συνταγή προστίθεται ταχίνι και μέλι και σερβίρεται ακόμα πιο απολαυστική.

Υλικά

  • 450 γραμμ. ταχίνι

  • 200 γραμμ. μέλι

  • 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

  • 200 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive ή τύπου πτι μπερ

  • 150 γραμμ. δημητριακά

  • 80 γραμμ. cranberries ή σταφίδες

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα στα 800 watt. Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ στα μικροκύματα στα 800 watt για 1.5 λεπτό ή σε μπεν μαρί μέσα σε ένα μπολ το οποίο έχουμε βάλει πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού. Προσθέτουμε και τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια και να καλυφθούν από το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα δημητριακά και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω στον πάγκο. Απλώνουμε το μείγμα εκεί πάνω και σχηματίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας ένα ρολό. Τυλίγουμε και σφίγγουμε. Καλύπτουμε γύρω γύρω το ρολό με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 4-6 ώρες.

Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε φέτες πάχους 2-3 εκατοστά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Συνοδεύουμε με espresso και φρέσκα φρούτα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.