Το σπανάκι αποκτά ολοένα και περισσότερους φανατικούς ενώ μπαίνει για τα καλά στο καθημερινό μαγείρεμα. Σήμερα, το δοκιμάζεις σε μία λαχταριστή τάρτα με σφολιάτα.

Υλικά

  • 450 γραμμ. σπανάκι

  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 400 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη

  • 1 φύλλο σφολιάτα

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

  • Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε μπολ. Αλατίζουμε και τρίβουμε τα φύλλα σπανακιού με τα χέρια μας, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια βάζουμε τα 300 γραμμ. φέτας  και ανακατεύουμε να αναμειχθεί καλά. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στην ταρτιέρα, πιέζοντας με τα δάχτυλα στα τοιχώματα να κολλήσει και κόβουμε όσο φύλλο εξέχει.

Τρυπάμε με πιρούνι τη βάση της ζύμης. Αδειάζουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και από πάνω πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά. Στα πρώτα 10 λεπτά, σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και το αφαιρούμε στη συνέχεια, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια της τάρτας.