xristougeniatiko-traffle-650

Ο ταλαντούχος κύριος του mamapeinao.gr, Τάσος Αντωνίου, προτείνει ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο γλυκό με στρώσεις από λαχταριστό μπράουνι, μους σοκολάτας και επικάλυψη δημητριακών. Απλά ακαταμάχητο…

Υλικά

  • 3 κομμάτια brownie

  • 600 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

  • 300 γραμμ. κουβερτούρα

  • 50 γραμμ. ζάχαρη άχνη

  • Δημητριακά για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτας: Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάς σοκολάτας. Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο απαλό μείγμα. Αναμειγνύουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με τη γκανάς σοκολάτας και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 300 γραμμ. κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.

Στήνουμε το τράιφλ: Σε ατομικά βαζάκια ή ποτηράκια στρώνουμε το brownie κομμένο σε κυβάκια. Συνεχίζουμε με τη σαντιγί και τη μους σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε αν χρειαστεί τις στρώσεις μέχρι να γεμίσει το σκεύος. Επικαλύπτουμε την κορυφή με δημητριακά.