recipe_main_akis-petretzikis-thganites-me-meli-650

Γράψ’ το στο τεφτέρι σου και δεν θα χάσεις! Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει τηγανίτες με ξινομυζήθρα και μέλι και είναι σίγουρος ότι θα γίνουν οι αγαπημένες σου… Μία δοκιμή θα σε πείσει.

Υλικά

  • 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 2 κουταλιές της σούπας τσίπουρο

  • 2 μεσαία αβγά ελαφρώς χτυπημένα

  • 125 ml γάλα

  • 125 ml νερό

  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 200 γρα,,. ξινομυζήθρα

  • 100 γραμμ. μέλι για το σερβίρισμα

  • 200-300 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα

  • 3-4 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα του

Διαδικασία

Παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ανοίγουμε μία λακκούβα στο κέντρο του μείγματος. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά μέσα στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο πιρούνι δημιουργώντας έτσι ένα χυλό. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να ξεκουραστεί και παράλληλα βάζουμε το τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί το ηλιέλαιο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας παίρνουμε από το μείγμα και ρίχνουμε στο τηγάνι 3-4 μερίδες τη φορά. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά και μόλις πάρουν χρώμα οι τηγανίτες μας γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε με μία σπάτουλα και αφήνουμε σε ένα πιάτο που του έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα επιπλέον λάδια. Σερβίρουμε με ξινομυζήθρα σπασμένη, μέλι και φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι.