Girls
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Theslaab: Εντυπωσιακές κατασκευές με τσιμέντο που θα λατρέψεις (pics)

Το industrial ή αλλιώς το βιομηχανικό design αποτελεί την πιο προσιτή και μοντέρνα πρόταση για κάθε σπίτι. Ο Στάθης Βόντας, στον ελεύθερο χρόνο του δημιουργεί διάφορες κατασκευές από τσιμέντο που σου τραβάνε τη προσοχή.

Αν ανοίξεις ένα περιοδικό, θα βρεις πολλά στιλ που μπορείς να διαλέξεις για τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Η επιλογή που θα κάνεις είναι εύλογο να απορρέει από τη προσωπικότητα και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις σου. Το industrial ή αλλιώς το βιομηχανικό design αποτελεί την πιο προσιτή και μοντέρνα πρόταση για κάθε σπίτι.

Από τον Άγγελο Γεραιουδάκη

Το επιμελώς ατημέλητο styling κάνει το χώρο πιο φιλόξενο, αφού σου επιτρέπει να χαλαρώσεις πιο εύκολα και να αισθανθείς πιο άνετα από ένα πιο στημένο και τυποποιημένο περιβάλλον. Από τα κύρια χαρακτηριστικά του βιομηχανικού design είναι η αίσθηση του μη επεξεργασμένου και της εμφανής λειτουργίας. Μεγάλοι ενιαίοι χώροι, τόνοι του γκρι, του κόκκινου και του μαύρου, υλικά όπως το ατσάλι, το τούβλο και η πέτρα, λιτές γραμμές στα έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία από τσιμέντο, συνθέτουν τη φιλοσοφία του βιομηχανικού design.

Επί πρόσθετα, με τσιμέντο μπορούμε να φτιάξουμε απίστευτα Industrial διακοσμητικά για το σπίτι, για το κήπο, για το μπαλκόνι. Εμείς βρήκαμε τον Στάθη Βόντα, ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του δημιουργεί διάφορες κατασκευές από τσιμέντο που σου τραβάνε κατευθείαν τη προσοχή. Όλα ξεκίνησαν, όταν πριν λίγο καιρό βρήκε ένα παλιό καλούπι μαγειρικής ξεχασμένο στο σπίτι του και του πυροδότησε την επιθυμία να φτιάξει τη πρώτη του κατασκευή. Έτσι, δημιουργήθηκε ο πρώτος «ceMANt», ένας μικροσκοπικός άνθρωπος από τσιμέντο, που δεν έχει κανένα χρηστικό σκοπό. Είναι απλώς ένας φίλος.

Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί είναι το τσιμέντο, η άμμος και το νερό. Δηλαδή υλικά που χρησιμοποιούνται και στην οικοδομή. Ανάλογα με το αντικείμενο που φτιάχνει κάθε φορά, χρησιμοποιεί ειδικές ίνες για επιπλέον ανθεκτικότητα, σίδερο για ενίσχυση, ακόμα και χρώμα σε μορφή σκόνης.

Ο χρόνος που χρειάζεται ένα αντικείμενο για να ολοκληρωθεί, ποικίλει και ορίζεται από το ίδιο το αντικείμενο. «Σαφώς η χρήση χειροποίητων καλουπιών διπλασιάζει σχεδόν το χρόνο παραγωγής. Χοντρικά μία μεσαίου μεγέθους κατασκευή, χρειάζεται απαραίτητα 48 ώρες για να στεγνώσει πριν προχωρήσεις σε ο,τιδήποτε άλλο. Αν υπολογίσουμε τα προηγούμενα και επόμενα στάδια, θα μπορούσε η όλη διαδικασία να διαρκέσει και μια εβδομάδα», μου εξηγεί ο Στάθης.

Το πρώτο στάδιο της δημιουργίας μίας κατασκευής είναι η εύρεση ή τροποποίηση του καλουπιού. Ακολουθεί η χύτευση. Στη φάση αυτή, υπάρχει ένας νεκρός χρόνος, ένα τεστ υπομονής μέχρι το υλικό να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια, βγαίνει από το καλούπι και απαραίτητα λειαίνεται για να έχει σωστό φινίρισμα. Κατά περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί βερνίκι ή κερί στο τέλος.

«Ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των αντικειμένων μου θεωρώ διαφορετικές υφές που συνδυάζουν και το χιούμορ που κρύβουν. Σαν αποτέλεσμα της χρήσης καλουπιών φτιαγμένων στο χέρι και της τελικής διαδικασίας λείανσης, προκύπτει ένα αποτέλεσμα -σύνθεση αντιθέτων. Έτσι, εύκολα αλληλεπιδρούν με την ταυτότητα του χώρου που τα φιλοξενεί, κλείνοντας διακριτικά το μάτι!», μου συμπληρώνει.

Κάθε σχέδιο είναι ιδιαίτερο, φτιαγμένο στο χέρι και έχει κάτι από την ψυχή του δημιουργού. Η ονομασία  «theslaab» προέκυψε ως αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού με τα γράμματα και τους ήχους. «Εγωκεντρικά ξεκινώντας από το αρχικό του ονόματος μου, πρόσθεσα τη λέξη «lab», για ευνόητους λόγους και ακολούθησα μια εικόνα και έναν ήχο που είχα στο μυαλό μου. Με ενδιέφερε πολύ η οπτική ισορροπία και η εύκολη σύνδεση με τα αντικείμενα», μου τονίζει.

Τα αντικείμενα του Στάθη χαρακτηρίζονται από τη φόρμα και το υλικό. Αυτό σε συνδυασμό με τις απλές γραμμές και τους μονοκόμματους όγκους, θα μπορούσε να τα ορίσει ως μινιμαλιστικά. «Επειδή, όμως, είναι ένας όρος παρεξηγημένος από πολλούς, θα κρατήσω τον χαρακτηρισμό ενός φίλου που τα χαρακτήρισε «dark chic» και το βρίσκω αρκετά εύστοχο. Υιοθέτησα, λοιπόν, αυτό τον όρο και ελπίζω να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τον Στάθη Βόντα είτε στο email ([email protected]) είτε στο Instagram.

Theslaab: Εντυπωσιακές κατασκευές με τσιμέντο που θα λατρέψεις (pics)
Theslaab: Εντυπωσιακές κατασκευές με τσιμέντο που θα λατρέψεις (pics)
Theslaab: Εντυπωσιακές κατασκευές με τσιμέντο που θα λατρέψεις (pics)
Theslaab: Εντυπωσιακές κατασκευές με τσιμέντο που θα λατρέψεις (pics)
Theslaab: Εντυπωσιακές κατασκευές με τσιμέντο που θα λατρέψεις (pics)
Theslaab: Εντυπωσιακές κατασκευές με τσιμέντο που θα λατρέψεις (pics)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.