Girls
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Οι θεραπείες προσώπου που θα σάς κάνουν ακόμη πιο όμορφες στα ρεβεγιόν

Της δρ Κατερίνας Λαμπρινοπούλου

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και κανείς δεν έχει χρόνο για μακροχρόνιες και συχνά πολυέξοδες αντιγηραντικές θεραπείες. Έτσι ας στοχεύσουμε το πρόβλημα και ας δώσουμε άμεσα τη λύση.

Μέτωπο με ρυτίδες που σας κάνει να φαίνεστε κουρασμένοι, μεγαλύτεροι ή και θυμωμένοι;  Όλα αυτά διορθώνονται σε μισή ώρα με θεαματικό αποτέλεσμα με τη βοήθεια της βοτουλινικής τοξίνης ή αλλιώς το γνωστό μας μπότοξ. Αυτό θα παραλύσει για λίγους μήνες τους μύες του μετώπου με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κάνετε άρνηση ή θυμό. Μήπως αυτό σας φαίνεται υπερβολικό; Τότε μπορεί να γίνει το «μπότοξ των ηθοποιών» δηλαδή αυτό που ενώ σβήνουν οι ρυτίδες  επιτρέπει την έκφραση. Αν τώρα πάλι η λέξη τοξίνη σας φοβίζει, μη ξεχνάτε ότι για πάνω από 30 χρόνια είναι η πρώτη αισθητική παρέμβαση σε όλο τον κόσμο. Αυτό την καθιστά ακόμη και για τον πιο δύσπιστο, μη ακίνδυνη αντιγηραντική προσέγγιση.

Ρυτίδες στο μεσόφρυο, του χαμόγελου, ή της θλίψης; Και αυτές διορθώνονται μέσα σε ένα μισάωρο με τη βοήθεια του υαλουρονικού οξέως. Εδώ το υλικό έρχεται και γεμίζει τα αυλάκια των ρυτίδων, με αποτέλεσμα να τα εξαφανίζει και να φεύγει ο ενδιαφερόμενος από το ιατρείο δέκα χρόνια νεότερος. Το πιο ωραίο σε αυτή τη μέθοδο είναι ότι  το αποτέλεσμα  φαίνεται άμεσα, ενώ στο μπότοξ πρέπει να περιμένουμε μία εβδομάδα.

Η χαλάρωση στο περίγραμμα μπορεί να διορθωθεί με εμφυτεύματα είτε υαλουρονικό οξύ αυτό που χρησιμοποιούμε για τα μήλα,  είτε υδροξυαπατίτη, ένα άλλο υλικό που το χρησιμοποιούμε για μεγαλύτερη χαλάρωση επειδή είναι πολύ σκληρό. Τα αποτελέσματα είναι πάλι άμεσα. Για την χαλάρωση χρησιμοποιούμε και νήματα με πολύ ωραία αποτελέσματα ,αφού δουλεύουμε όλο το πρόσωπο χωρίς να αλλάζουμε τους όγκους. Εδω όμως το αποτέλεσμα θέλει λίγο χρόνο για να δείξει την πλήρη του εικόνα.

Τώρα αν αυτό που σας ενοχλεί είναι το θαμπό με πόρους δέρμα, ή δερματοαπόξεση θα σας προσφέρει ότι έχετε ανάγκη αφού με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το μηχάνημα, έρχεται και αφαιρεί τα επιφανειακά κύτταρα, τα οποία μαζεύονται όσο περνούν τα χρόνια και η δυνατότητα τους για συχνή ανανέωση είναι μικρότερη.  Παράλληλα με αυτό το τρόπο συσφίγγουν οι πόροι.

Καλό θα ήταν όποια θεραπεία και να διαλέξετε ανάλογα το πρόβλημα σας, να βοηθήσετε το δέρμα σας στο σπίτι διαλέγοντας προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη πάνω από 3%, βιταμίνη Ε πάνω από 20%, α-υδροξυοξέα γύρω στο 10%, υαλουρονικό οξύ μικρού μοριακού βάρους, κεραμίδια, φωσφολιπίδια, βιταμίνη C γύρω στο 10% και Q10. Όλα αυτά ανάλογα με την ηλικία  θα προσφέρουν συμπληρωματική αγωγή στις θεραπείες , αλλά και μόνα τους θα σας βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιγήρανση και σε ένα λαμπερό και ενυδατωμένο και ελαστικό δέρμα. 

Η Κατερίνα Λαμπρινοπούλου είναι Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, MD. Ph. D. Εξειδικευμένη στην αισθητική δερματολογία

Ιατρεία

-- Κηφισίας 118, Νέο Ψυχικό (ύψος Κατεχάκη), Τηλέφωνο: 210 6913575
-- Ιωαννίνων 11, Γέρακας, Τηλέφωνο: 210 6049190


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.