Girls
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Η πρέσβειρα καλής θελήσεως του  Ελληνικού  Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, κυρία Ada Ηλιοπούλου και το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας σε συνεργασία με το ξενοδοχείο St. George Lycabettus κάλεσαν στην Αθήνα τους θρύλους της γαλλικής Μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο, Chantal Thomass και Jean-Claude Jitrois. 

Οι δύο σχεδιαστές εδώ και δύο χρόνια συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην ατομική δράση της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως, κυρίας Ada Ηλιοπούλου για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, στην οποία συμμετέχουν και πολλοί διασημοι Οίκοι Μοδας, όπως ο Miyake, η Schiaparelli, η Chopard, ο Stephane Rolland που προσφάτως συμμετείχε με ρούχο του στο βίντεο κλιπ της Beyoncé στο Λούβρο με τη Νίκη της Σαμοθράκης. 

Με αφορμή αυτή τη δράση της κυρίας Ηλιοπούλου, το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας εγκαινιάζει τον κύκλο διαπολιτισμικών διαλόγων με τις διάσημες προσωπικότητες που συμμετέχουν στην δράση της Πρεσβειρας Καλης Θελησεως υπέρ της Ελλάδας.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε με την δημοσιογραφική της ιδιότητα η κυρία Ada Ηλιοπούλου και χαιρέτησαν ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, κυριος Πέτρος Καψάσκης και η ιδιοκτήτρια του St.George Lycabettus, κα. Ειρήνη Βασιλοπούλου. 

Ειρήνη Βασιλοπούλου και οι Πρέσβειρες Βραζιλίας, Βελγίου και Αφγανιστάν 

Οι δύο διάσημοι σχεδιαστές τιμήθηκαν από την Πρεσβειρα καλης θελησεως και το Ε.Ι.Π.Δ. με το Βραβείο Αριστείας για την συνολική τους προσφορά στον Πολιτισμό, στην Μόδα και στις Τέχνες αλλά και για τον φιλελληνισμό τους. Την Chantal Thomass βράβευσε ο Αντιπρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, κ. Γιώργος Αλεξανδράτος (Apollonia Lines S.A.) και τον Jean-Claude Jitrois βράβευσε η κα. Ειρήνη Νταϊφά, Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πειραιά και Πρόεδρος της Stavros Daifas Maritime Corporation S.A. Το βραβείο αριστείας σχεδιάστηκε από την κυρία Liana Vourakis.

Πέντε μοντέλα με δημιουργιες του Γάλλου σχεδιαστή Jitrois εμπνευσμένες από την Ελλάδα στάθηκαν σαν Καρυάτιδες πίσω του την ώρα που λάμβανε το βραβείο.Το make up και τα μαλλιά έκανε ο Σάκης Ισακιδης (Méphistophélès Productions Paris) και τα υποδήματα ήταν από τον Έλληνα σχεδιαστή Stathis Samantas.

Η Γέλη Αγγελοπούλου και η Δρ. Φώφη Καμποσιώρα

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Jitrois και η Chantal Thomass μαζί με την κυρία Τόνια Βασιλοπούλου έκοψαν την κορδέλα για τα εγκαίνια του δευτέρου ορόφου του St George Lycabettus που στα πλαίσια του πολιτιστικού τουρισμού μετατράπηκε σε Greek fashion floor που τιμά τους Έλληνες δημιουργούς. Το κάθε δωμάτιο είναι αφιερωμένο σε κάποιον Έλληνα σχεδιαστή, όπως στην Σοφία Κοκοσαλάκη, στην  Μαίρη Κατράτζου, στον Γιάννη Τσεκλένη, στον Ντίμη Κρίτσα, στον Laskaris, στον Βασίλη Ζούλια, στην Εριφύλλη Νικολοπούλου, στην Ορσαλία Παρθένη, στον Paris Valtadoros, στον Δημήτρη Ντάσιο, στην Lena Katsanidou, στην Λουκία, στην Δάφνη Βαλέντε, την Χαρά Λεμπέση και πολλούς άλλους. Επίσης, δύο σουίτες είναι αφιερωμένες στην Anna Molinari και τον Pierre Cardin που ήταν τακτικός θαμώνας για χρόνια στο ξενοδοχείο.

Τη σχεδίαση των δωματιων και σουιτών ανέλαβαν αποκλειστικά Έλληνες αρχιτέκτονες. Η Κατερίνα Ευθυμίου των «Positive+ Architects» για τα δωμάτια των Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, των Ελλήνων Ζωγράφων και Φωτογράφων. Επίσης η Μαρία Παπατριανταφύλλου και η Omniview Design που εμπνεύστηκαν από τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Αρσένης Βιλβιρίδης και Κατερίνα Γιαννάκη, Δρ. Άλκηστις Πρίνου και Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας

Ακολούθησε δεξίωση στο Vertigo Pool Club στον 7ο οροφο του St George Lycabettus με θεα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττο κάτω από τους ήχους του Duo Violins, Δημήτρη Ίσαρη και Γιώργο Γαϊτάνο, οι οποίοι συνδύασαν εξαιρετικά ελληνικά κλασικά κομμάτια με αγαπημένους γαλλικούς ήχους.

Η διοργάνωση της βραδιάς έγινε από την κυρία Ada Ηλιοπούλου και το Mephistopheles Productions Παρισιού,που ανέλαβαν και το μεγαλύτερο χορηγικό μερος αυτης της εκδηλωσης.

Αναμεσα στους σημαντικούς καλεσμένους ήταν οι Πρέσβειρες του Βελγίου,της Χιλής, της Βραζιλίας, του Αφγανιστάν, η κ.Γελη Αγγελοπούλου και η Δρ.Φώφη Καμποσιώρα ,η Αλεξία Στέλλα Μάτζαρη με την μητέρα της κα. Νένα Παπαμανωλοπούλου, η Δρ. Άντζι Μαργαρίτη Andrews με τον David Andrews και την Μαρίλια Βαζαίου ,ο Πρόεδρος του lifeline Δρ Ζήσης Μπουκουβάλας και η Δρ Αλκ. Πρίνου ,ο Χρύσανθος Πανάς, η Λόλα και η Έλγκα Νταϊφά, ο Αρσένης Βιλβιρίδης με την σύζυγό του,ο Μανώλης Κονδύλης, η βραβευμένη στο Μονακό καλλιτέχνις Ιωάννα Ευθυμίου,η Σοφία Κούστα και η Έλενα Κουλαουζίδου, και πολλοί άλλοι!

Ντομένικα Τσοπελογιάννη και Λέιλα Νεοφύτου

Η εκδήλωση ήταν υπό την Αιγίδα της Γαλλικης Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτουτου Αθηνών.

Η Πρέσβειρα Καλής Θελησεως,κυρία Ada Ηλιοπούλου μετά από το project για την διάδοση του ελληνικού πολιτισμού μέσω των διάσημων Οίκων Μοδας πήρε την επίτιμη θέση Executive global board of directors member για το Euro American Women's Council των ΗΠΑ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.