Χημικά και επεισόδια σημάδεψαν την συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (pics)

Περίπου 60.000 πολίτες βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, για να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και να ζητήσουν την μη κύρωση της. Το συλλαλητήριο παρά την μαζικότητά του σημαδεύτηκε από την εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία η οποία δέχθηκε επίθεση από μικρή ομάδα που διαχωρίστηκε απο τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης. 

Σύμφωνα με...

Μαξίμου: Η ηγεσία της ΝΔ ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής

Στη δραστηριότητα ακραίων στοιχείων και μελών της Χρυσής Αυγής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως σημειώνει:

«Η ΝΔ σήμερα δεν είδε ακροδεξιούς να επιτίθενται με πέτρες και ρόπαλα σε αστυνομικούς για να εισβάλουν στη Βουλή.

Δεν είδε τους δεκάδες τραυματίες αστυνομικούς.

Δεν είδε ότι για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή έκλεψε τη παράσταση. Δεν είδε ότι...

Διαψεύδει το ΕΚΑΒ την διακομιδή 2χρόνου

Το ΕΚΑΒ διέψευσε την πληροφορία περί διακομιδής μωρού ηλικίας περίπου 2 ετών, που βρισκόταν μαζί με τους γονείς του στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

ΝΔ: Η κυβέρνηση έδειξε το πιο σκοτεινό της πρόσωπο – Να παραιτηθούν Γεροβασίλη και Παπακώστα

«Η κυβέρνηση - κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο», σημειώνει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη στάση της αστυνομίας και τη ρίψη χημικών στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες...

Στο νοσοκομείο 10 διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα

Πληροφοριες απο το ΕΚΑΒ κανούν λόγο για διακομιδη τουλαχιστον 10 διαδηλωτων με αναπνευστικα προβληματα, από το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος. 

Σημειώνεται ότι εδώ και ώρα η αστυνομία προχωρά σε ρήψη χημικών καθώς μικρή ομάδα ατόμων προκαλεί επεισόδια. 

Στο νοσοκομείο μωρό 2 ετών

Στο νοσοκομείο μεταφέρεται εσπευσμένα μωρό ηλικίας περίπου 2 ετών, που βρισκόταν μαζί με τους γονείς του στο συλλαλητήριο του Συντάγματος καθώς αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα μετά τα χημικά.

Για 60.000 διαδηλωτές μιλά τελικά η Αστυνομία

Όχι 100 αλλά 60.000 είναι τελικά οι διαδηλωτές σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, για τις εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος. 

Δακρυγόνα και επεισόδια στο Σύνταγμα: Τουλάχιστον 10 διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα (pics)

Εκτεταμένα επεισόδια ξεκίνησαν περί τις 14:40 στα σκαλιά του Αγνώστου Στρατιώτη, όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων με κράνη και οπλισμένοι με καδρόνια, σφυριά και φωτοβολίδες, επιχείρησαν να σπάσουν την διάταξη των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν τον προαύλιο χώρο της Βουλής. 

Για αρκετά λεπτά έπεφτε άγριο ξύλο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών προκειμένου να απομακρυνθούν τα άτομα...

Εικόνες από τα μικροεπεισόδια μπροστά από τη Βουλή

Για 100.000 διαδηλωτές μιλά η Αστυνομία

Για 100.000 ανθρώπους που βρίσκονται στη συγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών κάνει λόγο η Ελληνική Αστυνομία.