Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Επέστρεψε σπίτι της η μικρή Μαρία-Ειρήνη - Ποιους της απαγόρευσε να βλέπει ο εισαγγελέας;

Μετά από παραμονή σχεδόν είκοσι ημερών στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία η μικρή Μαρία-Ειρήνη επέστρεψε στους γονείς της.

Μετά από παραμονή σχεδόν είκοσι ημερών στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία η μικρή Μαρία-Ειρήνη επέστρεψε στους γονείς της.

Υπενθυμίζεται πως το κοριτσάκι είχε εξαφανιστεί ανήμερα του Πάσχα από την μάντρα αυτοκινήτων που διατηρεί ο παππούς της στο Σχιστό και είχε εντοπιστεί από περαστικούς την επόμενη ημέρα περιπλανώμενη στη Λεωφόρο Αθηνών στη περιοχή του Χαϊδαρίου.

Τελικά η εισαγγελέας ανηλίκων έδωσε την έγκριση της και το παιδί επέστρεψε στο σπίτι των γονιών της, στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά.

Πριν δώσει τη συγκατάθεση της για την επιστροφή της μικρής Μαρίας-Ειρήνης στην οικογενειακή εστία, η εισαγγελέας ανηλίκων αξιολόγησε τα πορίσματα των κοινωνικών λειτουργών που εξέτασαν το οικογενειακό περιβάλλον αλλά και των παιδοψυχολόγων του νοσοκομείου που εξέτασαν το παιδί.

Ταυτόχρονα, η εισαγγελέας ανηλίκων έθεσε ένα αυστηρό πλαίσιο όρων στους γονείς της μικρής Μαρίας - Ειρήνης απαγορεύοντας το παιδί να επισκέπτεται το σπίτι του παππού, ενώ θα παρακολουθείται στενά από κοινωνικούς λειτουργούς, που θα επιβλέπουν τις συνθήκες της διαβίωσής της στην οικογένεια.

Υπενθυμίζεται πως οι γονείς της μικρής Μαρίας κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος και η δίκη τους έχει αναβληθεί για τις 16 Ιουνίου 2016.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.