ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/06/2017 18:35

Ο Μπουτάρης υπογράφει μόνος την ανάθεση των σκουπιδιών σε ιδιώτες (pics)

Οι συνδικαλιστές διέκοψαν την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και ο Γιάννης Μπουτάρης προχωρά μόνος.

Ο Μπουτάρης υπογράφει μόνος την ανάθεση των σκουπιδιών σε ιδιώτες (pics)
Ο Μπουτάρης υπογράφει μόνος την ανάθεση των σκουπιδιών σε ιδιώτες (pics)
Ανάγνωση:

Οι συνεχόμενες διακοπές από συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, για την υπογραφή της σύμβασης με ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμάτων, δίνει το δικαίωμα στον Δήμαρχο να προχωρήσει μόνος του.

Όπως ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις επόμενες ώρες θα υπογράψει την απόφαση ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιωτική εταιρεία, με στόχο να καθαρίσει η πόλη το επόμενο τριήμερο από τους τόνους σκουπιδιών.

Η λήψη της απόφασης περνάει στον δήμαρχο με βάση το άρθρο 58, παράγραφος 2, του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο "όταν δημιουργείται άμεσος και προφανής κίνδυνος ή απειλείται άμεση ζημία των δημοτικών συμφερόντων από την αναβολή λήψης απόφασης, ο δημαρχος μπορεί να αποφασίσει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να υποβάλει προς έγκριση τη σχετική απόφασή του κατά την επόμενη συνεδρίαση της αντίστοιχης επιτροπής".

Ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε ακόμη ότι ο ιδιώτης θα ξεκινήσει από την Τετάρτη να καθαρίζει την πόλη, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Θεσσαλονίκης ενόψει του καύσωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ