Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κοινωνικό μέρισμα: Προσπάθειες για χορήγησή του πριν τις 20 Δεκεμβρίου

Μπορεί να είχε ανακοινωθεί πως η ημερομηνία καταβολής του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους είναι στις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Μπορεί να είχε ανακοινωθεί πως η ημερομηνία καταβολής του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους είναι στις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί η ακριβής ημερομηνία και αυτό διότι στελέχη του υπουργείου Εργασίας έχουν αναθεωρήσει την αρχική ημερομηνία (15/12) και αναφέρουν πως η καταβολή του θα μετατεθεί για τις 20-21 Δεκεμβρίου, λόγω παραλείψεων στο σύστημα υποβολής της ηλεκτρονικής φόρμας και με αφορμή αστοχίες στις αιτήσεις των υποψηφίων.

Σήμερα Τετάρτη η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε δηλώσεις της ανέφερε πως το κοινωνικό μέρισμα θα πιστωθεί νωρίτερα από τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί από στελέχη του υπουργείου, δηλαδή στις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την υπουργό, τρεις ημέρες μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στο koinonikomerisma.gr, δηλαδή την 12η Δεκεμβρίου, θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

«Από σήμερα θα λειτουργεί και ένα mail στο οποίο μπορούν να στέλνουν οι πολίτες προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα νέα αίτησης. Δηλαδή, εάν απορριφθεί, ή εάν ο υποψήφιος δικαιούχος θεωρεί ότι έχει συμβεί κάποιο λάθος και μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα, μπορεί να κάνει νέα αίτηση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα», δήλωσε η κα Αχτσιόγλου.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.