Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κονιόρδου: Δεν είμαι αρμόδια για το ύψος των κτηρίων στο Ελληνικό

Δεν είναι αρμόδια για το ύψος των κτηρίων στο Ελληνικό, όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή.

Στη συζήτηση που έγινε σήμερα στη Βουλή ύστερα από την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος για την επένδυση στο Ελληνικό υπενθύμισε τη σημασία της άμεσης υλοποίησης του έργου καθώς θα δημιουργηθούν 75.000 νέες θέσεις εργασίας και έσοδα 8,2 δις ευρώ.

Ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπενθύμισε στην Υπουργό Πολιτισμού κα Κονιόρδου τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η ίδια η Κυβέρνηση με την επενδύτρια εταιρία «Lamda development» καθώς και τα νέα κωλύματα που προκύπτουν ύστερα και από την έκθεση της εταιρίας σχετικά με τους χώρους που χαρακτηρίζονται ως αρχαιολογικοί καθώς και το ύψος των κτιρίων.

Στην απάντησή της η Υπουργός δήλωσε ότι το ύψος των κτιρίων δεν είναι δεσμευτικό, αλλά έχει απλώς «ευκτικό» χαρακτήρα και ότι το θέμα του ύψους δεν είναι αρμοδιότητα του Υπ. Πολιτισμού, αλλά  του Υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο εκδίδει και το Προεδρικό διάταγμα. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία ανατροπή των όρων της σύμβασης και ότι η επένδυση συνεχίζεται ομαλά.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επέμεινε ότι θα καταθέσει ερώτηση και προς το Υπ. Περιβάλλοντος, ενώ επεσήμανε ότι το Προεδρικό διάταγμα δε μπορεί να υπογραφεί το Δεκέμβριο γεγονός που σημαίνει ότι το έργο θα καθυστερήσει μαζί με ό,τι θετικό συνεπάγεται.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα με απόφαση της Υπουργού Λυδίας Κονιόρδου που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια με την οποία εγκρίνονται το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης, προβλέπεται η εκπόνηση των πολεοδομικών μελετών, θα κριθεί το ύψος των κτιρίων στο Ελληνικό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «κρίνεται σκόπιμο να επανεξεταστούν τα ύψη των κτιρίων», αλλά και προστέθηκε ότι «το υπέρμετρο ύψος δεν συνάδει με την ύπαρξη αρχαιοτήτων και το ιστορικό αττικό τοπίο».

Το σημείο αυτό αφορά το σχέδιο του επενδυτή, το οποίο προβλέπει έξι ουρανοξύστες ύψους 200 μέτρων έκαστος, ενώ η γνωμοδότηση του ΚΑΣ αναφέρει ότι κανένα από τα κτίρια που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό δεν πρέπει να υπερβαίνει το ύψος των 156 μέτρων, του λόφου της Ακρόπολης.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.