Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βερβεσός: Η προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Αθηνών θα ζητήσει αναβολή των πλειστηριασμών

Εξαιτίας των χθεσινών επεισοδίων.

Να μη διεξαχθούν πλειστηριασμοί την επόμενη Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, θα ζητήσει η προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Αθηνών, αν δεν ληφθούν μέτρα, τόνισε μιλώντας στο Reader.gr ο δικηγόρος και υποψήφιος για την προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,  Δημήτρης Βερβεσός.

Όπως τόνισε στο Reader.gr ο κ. Βερβεσός, η προιστάμενη του Ειρηνοδικείου είπε σε επιτροπή δικηγορικού συλλόγου, που την επισκέφθηκε, ότι είναι πρόθεσή της να ζητήσει ματαίωση των πλειστηριασμών, την προσεχή Τετάρτη .

«Ακόμα και αν δεν το δεχτεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, θα το κάνει το Ειρηνοδικείο. «Είναι δικό της θέμα, εκείνη αποφασίζει, δεν είναι του υπουργού», πρόσθεσε.

Ο κ. Βερβεσός ζήτησε τη λήψη μέτρων και τόνισε ότι δεν έπρεπε να επιτραπεί να μπουν οι συλλογικότητες εντός του Ειρηνοδικείου, ούτε να πέσουν χημικά μέσα στο κτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Πέμπτη το Ειρηνοδικείο δεν λειτούργησε εξαιτίας της ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί από τη ρίψη δακρυγόνων.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας αποφάσισε τη διακοπή των όλων των εργασιών της γραμματείας που στεγάζονται στο κτήριο του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Αθηνών.

Ο Σύλλογος, σε ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι ο χώρος των δικαστηρίων μετετράπη σε «πεδίο μάχης» με επακόλουθο να προκληθούν επισφαλείς συνθήκες για εργαζόμενους, δικηγόρους και πολίτες.

Καλεί δε τους αρμόδιους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Αθηνών.

 

 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.