Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ανοικτές για τις γιορτές οι πύλες του Μετρό

Μικρή παράταση παίρνει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, προκειμένου να αποφευχθεί η αναστάτωση στις γιορτές.

Μικρή παράταση παίρνει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού προκειμένου να αποφευχθεί η αναστάτωση εντός των εορτών. 

Οι σταθμοί θα μείνουν ανοικτοί πέραν της προκαθορισμένης ημερομηνίας, όπως ανέφερε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών το βράδυ της Παρασκευής. «Θα πάμε άλλες 15 με 20 ημέρες δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος στις γιορτές».

Ο ίδιος σημείωσε ότι το νέο σύστημα έχει ήδη αποφέρει καρπούς, επισημαίνοντας ότι στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας από τότε που έκλεισαν οι πύλες εισόδου, τα έσοδα είναι υψηλότερα σε σχέση με την Ομόνοια και το Σύνταγμα όπου ου πύλες παραμένουν ανοικτές. Αναφερόμενος στο πρόβλημα διάθεσης των ηλεκτρονικών εισιτηρίων σημείωσε ότι από τα 600 σημεία πώλησης όπου μπορούσε το κοινό να προμηθευτεί αρχικά τα χάρτινα, μόνο τα 200 δέχτηκαν να πωλούν ηλεκτρονικά. 

Στόχος του υπουργείου είναι να αυξήσει τον αριθμό των σημείων διάθεσης στα 1.200 με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα λυθεί το πρόβλημα που είχε προκύψει με τις τράπεζες και το λογισμικό καθώς το σύστημα των εισιτηρίων έπρεπε να επικοινωνεί με το τραπεζικό σύστημα. 
 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.