Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σπίρτζης: Tρεις φορές πάνω πρόστιμο για τους εύπορους οδηγούς

Μέχρι και τρεις φορές πάνω από το κανονικό θα πληρώνουν τα πρόστιμα της τροχαίας οι παραβάτες οδηγοί που έχουν υψηλά εισοδήματα με βάση τον νέο ΚΟΚ είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο Υπουργός διευκρίνισε πάντως ότι όλα τα πρόστιμα θα είναι μειωμένα κατά 50% σε σχέση με τα σημερινά, ενώ θα καταργηθεί η έκπτωση 50% που ισχύει τώρα για όσους τα πληρώνουν εντός δεκαήμερου.

Ο κύριος Σπίρτζης σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ποινικοποιηθούν οι προκλητικές χειρονομίες (μούτζες) των απλών οδηγών, στο δρόμο, σε άλλους οδηγούς, αλλά θα θεσπιστούν αυστηρά πρόστιμα για την αντικοινωνική συμπεριφορά των οδηγών που είναι επαγγελματίες.

Μιλώντας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν κλείσει οι μπάρες σε πέντε σταθμούς του Μετρό ενώ έχουν εκδοθεί 370.000 ηλεκτρονικές κάρτες,120.000 περισσότερες από τις περίπου 250.000 που ήταν με το παλιό σύστημα.

Ο κ Σπίρτζης κάλυψε για μια ακόμη φορά την Ρένα Δούρου για το θέμα της Μάνδρας και αποκάλυψε ότι με βάση την αυτοψία που έκανε ο ίδιος δεν υπάρχουν ιδιαίτερα καμένες εκτάσεις στο Όρος Πατέρας που να συνέβαλαν στις Πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους.
 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.